Nieuwbouw20
Image default
Woning en Tuin

3 tips om je chalet te onderhouden voor je er een lange periode niet bent

Wanneer je een chalet hebt, dan woon je hier vaak niet het hele jaar. Hierdoor ben je er vaak een langere periode niet en ligt je chalet er ‘verlaten’ bij. Het is wel belangrijk dat je je chalet goed achterlaat voor je er weg gaat. Het laatste wat je wilt is terugkomen bij je chalet en meteen onderhoudswerkzaamheden moeten uitvoeren. In dit artikel neem ik je mee in wat je het beste kunt doen voor je voor een lange periode bij je chalet weggaat. Hierdoor sta je bij terugkomst niet voor onaangename verrassingen. 

Sluit de leidingen af

Als je voor langere periode niet in het chalet bent, dan is het verstandig om de leidingen af te sluiten. Veelal wordt het chalet in de winter niet gebruikt, terwijl je dan juist te maken hebt met vorst. Erge vorst kan ervoor zorgen dat het water in je leidingen bevriest. De leidingen kunnen hierdoor knappen en beschadigen, waardoor je lekkage krijgt. Kom je hier pas achter als je weer terug bent, dan loop je een grote kans dat je je hele chalet moet renoveren. 

Maak de buitenbekleding netjes

Veelal bestaat een chalet voor een groot gedeelte uit hout. Hout is een mooi materiaal, maar is wel erg kwetsbaar. Het wordt namelijk flink beïnvloed door de verschillende weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en UV-stralen. Wil je voorkomen dat je na de winter terugkomt bij je chalet en de buitenbekleding helemaal rot en afgebladderd is? Dan dien je de gevelbekleding goed achter te laten. Voor hout betekent dat dat je het het beste kunt schoonmaken en overschilderen. 

Nog beter is om meteen te kiezen voor kunststof gevelbekleding, dit is een stuk beter bestand tegen de weersomstandigheden en blijft daarom een stuk langer mooi. Heb je kunststof gevelbekleding, dan hoef je het alleen maar even schoon te maken voor je bij het chalet weg gaat. 

Wanneer je je gevelbekleding wilt laten vervangen voor kunststof, dan kun je ook meteen voor een hele chalet renovatie kiezen, waarbij de hele buitenkant wordt meegenomen. Chaletrenovaties worden door het hele land uitgevoerd, van chalet renovatie in Noordwijk tot chalet renovatie in Groningen. 

Sluit het chalet goed af

Als laatste wil ik je meegeven dat je het chalet goed afsluit. Niet alleen voor mogelijke inbrekers, maar ook voor ongedierte. Wanneer jij voor langere periode niet in het chalet bent, kunnen mensen dat door gaan hebben en loop je de kans dat er wordt ingebroken. Zorg daarom dat je het chalet goed afsluit en vraagt of mensen in de buurt willen opletten terwijl jij weg bent. Wat betreft het ongedierte is het goed om het hele chalet goed af te dichten. Zorg dat er geen kieren en gaten meer zijn, waar de beestjes door naar binnen kunnen komen en laat ook geen voedingsresten liggen.