Nieuwbouw20
Image default
Woning en Tuin

Een checklijst voor de verhuizing in of naar Amsterdam.

Wanneer u van plan bent om te gaan verhuizen, komt er veel op u af waar u rekening mee moet houden. Natuurlijk is het van groot belang dat u een professioneel verhuisbedrijf inschakelt. In Amsterdam kunt u daarvoor gebruik maken van Heboverhuizingen. Het professionele verhuisbedrijf heeft al veel jaren ervaring waardoor u dus met een gerust hart met Hebo in zee kunt gaan. Voordat u echter zo ver bent en tot de afspraken overgaat met het verhuisbedrijf, zijn er veel andere zaken waar u rekening mee moet houden. Bij veel organisaties kunt u vooraf doorgeven dat u gaat verhuizen. Ook de adreswijziging kunt u aan vrienden en kennissen en bepaalde instanties doorgeven dat het nieuwe adres op een bepaalde datum ingaat. Het verhuizen Amsterdam kan soepel verlopen.

Aangeven bij de gemeente bij verhuizen Amsterdam.

Wanneer u in bijvoorbeeld Amsterdam naar een ander adres verhuisd, of u komt van een andere plaats in Amsterdam wonen, moet u dat doorgeven. Dat kunt u 4 weken voor de verhuizing of 5 dagen erna doen met uw DigiD. Wanneer u in het bezit bent van een auto moet u in Amsterdam ook aan de parkeervergunning denken. Komt u van een andere gemeente dan moet u ook daar doorgeven dat u gaat verhuizen.

Water en energievoorziening.

U moet in Amsterdam aan het waterleidingbedrijf doorgeven dat u vanaf een bepaalde datum op het adres bent komen wonen. Noteer, zodra u in uw nieuwe huis komt, de meterstanden. Dat kan problemen achteraf voorkomen. Geef de meterstanden door aan het waterleidingbedrijf en doe dat ook voor gas en elektriciteit.

Zorg ook dat internetprovider en de telefoonaansluiting is geregeld. Dit kunt u al doen voordat u daadwerkelijk in het huis gaat wonen. Geeft u dit te laat door dan kunt u een periode zonder aansluiting zitten en dat kan behoorlijk lastig zijn.

Financiële zaken.

U moet tijdig belangrijke zaken geregeld hebben zoals: geldzaken en verzekeringen. Hierbij kunt u denken aan uw bankzaken, maar ook verzekeringen voor bijvoorbeeld uw huis, auto, zorgverzekering enzovoort. Maakt u altijd gebruik van bepaalde webshops dan is het ook verstandig om daar de adreswijziging aan door te geven.

Huisarts en tandarts.

Het is belangrijk dat u, voordat u gaat verhuizen, weet bij welke huisarts en tandarts u terecht kunt.

Abonnementen.

Noteer de abonnementen die u heeft op een apart blad. U zult er in eerste instantie misschien een paar vergeten, maar zodra u er weer aan een denkt moet u dat direct noteren. Dan kunt u na een bepaalde periode het verhuisadres nog voor de verhuizing doorgeven. Vergeet natuurlijk niet het verhuisadres door te geven aan PostNL.

De verhuizing.

Wanneer u alle zaken, die voor de verhuizing moeten plaatsvinden geregeld heeft, kunt u zich bezighouden met de verhuizing. Door in zee te gaan met een goed verhuisbedrijf hoeft u zich geen zorgen meer te maken. Ze komen op de afgesproken datum alle spullen ophalen en zullen dat bij het nieuwe adres afleveren. Omdat u gebruik maakt van een professioneel verhuisbedrijf zijn alle onderdelen tijdens de verhuizing verzekerd. U kunt de kleine onderdelen zelf inpakken, maar ook die werkzaamheden kunt u uitbesteden. U kunt het zich gemakkelijk maken tijdens het verhuizen. U kunt afspreken dat ze bepaalde onderdelen uit elkaar halen en ook weer monteren op de plaats van bestemming. U hoeft alleen maar aan te geven waar een bepaald onderdeel moet komen te staan en dan wordt ervoor gezorgd. Gemakkelijker kunt u het bij een verhuizing niet hebben.

https://heboverhuizingen.nl/