Nieuwbouw20
Image default
Verbouwen

Funderingsherstel voor bedrijven in Nederland

Funderingsherstel voor bedrijven in Nederland

Het klinkt als een nachtmerrie, maar het komt weldegelijk voor bij overheden en bedrijven dat een gebouw begint te verzakken. De fundering is dan niet goed gelegd of het is bekend dat de grond waarop het gebouw staat aan verzakking onderhevig is. Het begint vaak met gescheurde meuren, deuren die beginnen te klemmen of erger; het pand begint in z’n geheel scheef te staan. Signalen die aangeven dat het goed is en er een probleem is met de fundering. Zodra dit het geval is, is het tijd om in actie te komen en te werken aan een funderingsherstel plan. Gelukkig kunnen wij van WSF schroeffundering bedrijven en overheden ondersteunen bij verzakking of fundatieproblemen. Dankzij onze speciale schroeffundamenten kunnen wij snel en adequaat optreden op de meest onmogelijke plekken.

Vele soorten funderingen

Er zijn vele manieren om een fundatie aan te leggen en geen fundering is hetzelfde. Alleen voor de bouw van een huis zijn er al meerdere manier van funderen. Belangrijke voorwaarde is de kwaliteit van de ondergrond en de hoeveelheid grond water. Met een bodemsondering kan worden bepaald in hoeverre de sterkte is van de ondergrond. De meeste funderingen bevindingen zich onder het maaiveld, dus de grens tussen lucht en ondergrond. Wanneer uit het bodemonderzoek blijkt dat de grond niet sterk genoeg is, wordt veelal dan gewerkt met funderingspalen. Deze worden diep de grond in geslagen voor een stabiele basis. Is de bodem sterk genoeg, dan voldoet in de meeste gevallen strook of betonfundatie. Dit kan relatief snel en voordeliger aangelegd worden. Een laatste manier is de innovatieve fundatie van WSF met schroeven. Het voordeel van schroeffundering is dat deze zich zelf vanzelf vast zetten in de grond. Ook de grootte van de schroef is naar wens in te delen. Schroeffunderingen kunnen ook veel sneller geplaatst worden. Via een speciale machine worden ze diep en stevig in de grond vastgezet zodat de constructie van de fundatie erop gezet kan worden. Een ander groot voordeel is dat deze schroeven herbruikbaar zijn en dus vele malen duurzamer dan traditioneel funderen. Bij WSF doen we dit al meer dan 10 jaar en steeds meer bedrijven zien daarom het voordeel van schroeffundering!

Hoe werkt een funderingsonderzoek

Bij een funderingsonderzoek worden nauwkeurige metingen uitgevoerd zoals de vloerwaterpassing en lintvoegmeting. Geven deze metingen nog niet voldoende inzicht, dan kan een monster genomen worden zodat deze in een laboratorium verder onderzocht kan worden. Overige werkzaamheden bij funderingsonderzoek kunnen zijn: het raadplegen van archiefinformatie bij de gemeente, uitvoeren van een uitvoerige inpandige- en gevelinspectie. Na het onderzoek worden alle gegevens vastgelegd in een rapport.

Duurzaam funderingsherstel voor bedrijven bij WSF

WSF schroeffundering beschikt over een breed aanbod in producten en diensten die afgestemd zijn aan bedrijven, overheid en infra. Hiermee kunnen we voldoen aan elke behoefte op het gebied van fundatie, herstelwerkzaamheden en spoedoplossingen. Inmiddels werken wij samen met toonaangevende bouwers en aannemers in Nederland en blijven wij innoveren om een revolutie in de bouw te realiseren. Door de steeds strengere stikstofeisen voor de bouw is het belangrijk een oplossing te vinden dat duurzaam en zo min mogelijk bijdraagt aan PFAS.

Om ook in de toekomst slim te bouwen zonder afval, maar mét hergebruik van materialen zal is innovatie nodig. Onze producten zijn volledig demontabel en herbruikbaar! Ook bieden we slimme funderingsherstel voor bedrijven bij bedrijfspanden in de zakelijk en publieke sector.

https://schroeffundering.nl/