Nieuwbouw20
Image default
Bedrijven

Hoe duur is een schapenhek?

Steeds meer mensen kleden hun tuin aan met Frans schapenhek. Voordat je dit gaat plaatsen, wil je natuurlijk wel graag weten wat dat ongeveer kost. In deze blog lees je wat er allemaal mogelijk is met schapenhek en wat voor prijskaartje daaraan hangt.

 

Schapenhek

Kastanje hekwerk is er in verschillende soorten en maten. Hoe meer hout er nodig is voor het hekwerk, hoe duurder het hekwerk is. De hoge maten en kleine latafstanden zijn dus vaak het duurst. Bij bepaalde doelen wordt er geadviseerd een bepaalde latafstand te gebruiken. Moeten er bijvoorbeeld dieren achter blijven, dan is het verstandig een kleine latafstand te nemen zodat de dieren er niet doorheen kunnen.

 

Poorten

Als je je moestuin of tuin hebt afgemaakt met hekwerk, is het natuurlijk ook wel makkelijk als je er nog door kan. Hiervoor kun je een bijpassende poort plaatsen in het hekwerk. Er zijn verschillende soorten poorten; de raamwerkpoort en de rondhoutpoort. Bij een rondhoutpoort zitten de latjes al op de poort bevestigd, bij de raamwerkpoort kun je de latjes er zelf op bevestigen.

 

Palen en toebehoren

Om het hekwerk stevig te laten staan, moeten er palen geplaatst worden om het hekwerk tegen te bevestigen. Deze palen zijn verkrijgbaar in robinia en kastanjehout. Robinia is wat duurzamer en hierdoor ook kostbaarder. Tot slot heb je de juiste bevestigingsmaterialen nodig om het hekwerk te plaatsen. Denk hierbij aan schroeven, een grondboor of een poortsluiting. Dit is echter maar een klein deel van de kosten van het hekwerk.