Nieuwbouw20
Image default
Woning en Tuin

Kunnen stofzuigers gebruikt worden op een houten vloer?

We weten allemaal hoe esthetisch parketvloeren kunnen zijn. Parketvloeren zijn niet alleen het optimale materiaal voor vloeren in het algemeen, maar er zijn ook verschillende soorten en soorten die verschillende smaken toevoegen aan de plaats van installatie. Huiseigenaren moeten voorzichtig zijn met het onderhoud van hardhouten vloeren. Hoewel de taak helemaal niet moeilijk is, kan één verkeerde beslissing soms leiden tot een ernstige fout waardoor de hele vloer moet worden vervangen. In deze blog bespreken we of parketvloeren wel of niet gestofzuigd kunnen worden.

Waarom kun je geen gewone stofzuiger gebruiken?

Dit is een fout die veel huiseigenaren hebben gemaakt en waar ze later spijt van hebben. Met andere woorden, ze maakten hun pas gelegde wit eiken parketvloeren schoon met gewone stofzuigers. Het is nooit aan te raden om houten vloeren schoon te maken met gewone stofzuigers. Hieronder volgen enkele redenen waarom:

● De eerste en belangrijkste reden is dat conventionele stofzuigers gemaakt zijn om tapijten schoon te maken. En daarom zijn de in de stofzuiger geïntegreerde wieltjes van kunststof. Hierdoor is de houten vloer zeer gevoelig voor krassen en deuken.

Een andere reden waarom een ​​gewone stofzuiger niet mag worden gebruikt om hardhouten vloeren schoon te maken, is dat de borstelharen op de rol erg grof zijn. Hierdoor zijn de vloeren ook gevoelig voor krassen en deuken. Bovendien heeft de in de stofzuiger geïntegreerde wisserborstel de neiging om stof en vuil te verspreiden, wat het reinigingsproces nog moeilijker maakt.

Factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van stofzuigers

Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van stofzuigers. Want het bepaalt hoe optimaal het parket wordt onderhouden.

Uitstekende zuigkwaliteit

Hoge zuigkracht en kwaliteit zijn beide belangrijke kenmerken waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een stofzuiger. Want het bepaalt een van de belangrijkste eigenschappen van een stofzuiger: hoe goed hij kan schoonmaken. Het hangt allemaal af van de zuigkracht van de stofzuiger, hoe goed hij stof en vuil van de vloer kan zuigen. De hoge zuigkracht zorgt er ook voor dat er geen stof of vuil achterblijft na het schoonmaken.

● Rubberen wielen en extra vulling

Voordat u een stofzuiger koopt, moet je controleren of de wielen van rubber of plastic zijn. Omdat we al weten dat kunststof wielen parketvloeren kunnen bekrassen, om nog maar te zwijgen van laminaatvloeren. Rubberen wielen en extra rubberen vulling zorgen ervoor dat er geen krassen achterblijven na het schoonmaken.

● Draagbaarheid en compactheid

Hoe compacter en lichter de stofzuiger, hoe draagbaarder hij is. Lichtheid is ook handig, omdat je het heel gemakkelijk kunt dragen en/of over de vloer kunt schuiven. Dit is een belangrijke factor, want hoe minder druk je uitoefent op harde vloeren bij het stofzuigen, hoe groter de kans dat de vloer optimaal en vrij van deuken en krassen blijft.

Wees voorzichtig met borstels en borstels

Als je een harde vloer in huis hebt zoals die van https://baxhouthandel.com/, kies dan altijd voor versies zonder rolborstels. De belangrijkste reden hiervoor is dat rolborstels gemaakt zijn om haren en vuil van tapijten te verwijderen, dus natuurlijk lopen ze diep in de tapijten. Als het op een parketvloer wordt gebruikt, laat het grote krassen achter die ertoe kunnen leiden dat je later besluit om de houten vloer opnieuw te schilderen. Daarom zijn dit enkele punten waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een stofzuiger voor harde vloeren.

Overweeg je dus om een ​​stofzuiger voor parketonderhoud aan te schaffen, wees dan zeer selectief en houd rekening met bovengenoemde factoren.