Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Storytelling en presentatie met een animatie video

Storytelling en presentatie met een animatie video

Animatie maken om je publiek te bereiken

Voor bedrijven en organisaties wordt het steeds lastiger het publiek te bereiken. En als de boodschap al aan komt, is het nog maar de vraag of de doelgroep tot aankoop of actie overgaat. Ze wéten misschien wel dat je product bestaat, maar kopen…?

Waarom ouderwets zenden niet meer werkt

Gemiddeld worden we elke dag bestookt met 3000 communicatieprikkels. We worden non-stop blootgesteld aan partijen die iets van ons willen. Op het internet vliegen de reclame banners ons om de oren, op straat zie je de ene abri na de ander en ook op tv lijkt het wel alsof iedereen iets van ons wil. Het is dan ook niet gek dat mensen steeds minder opletten en zich afsluiten voor commerciële communicatie.

Vertel een verhaal

De ouderwetse marketingcommunicatie is dus niet meer effectief. Maar wat moet je dán? Storytelling is een communicatievorm die veel sterker is dan marketingcommunicatie. Immers, al in de steentijd zaten we om een kampvuur te luisteren naar verhalen. Ondanks de moderne techniek, heeft storytelling niets aan kracht ingeboet. Een verhaal is makkelijker te onthouden, waardoor het eenvoudiger wordt een boodschap over te brengen. Bovendien vinden we verhalen vaak leuk, waardoor we veel enthousiaster luisteren. Dus verpak je boodschap in een verhaal en je zult je doelen eerder bereiken.

Animeer je verhaal

Een (uitleg)animatie is een korte video van ongeveer een minuut dat de kracht van storytelling combineert met visuele ondersteuning. Als je je verhaal aanvult met mooie en passende illustraties, blijft de boodschap zelfs nóg beter hangen. Die illustraties kunnen simpele tekeningen zijn. Doordat je tegelijkertijd kijkt naar wat je hoort, maak je veel sterkere herinneringen aan. Donker Media uit Eindhoven is gespecialiseerd in (uitleg) animatie video’s. Wij maken een complexe boodschap behapbaar door er een mooi geanimeerd verhaal van te maken.

Benieuwd naar onze animatiestudio?

Donker Media vertelt het je graag in een persoonlijke kennismaking. Mail of bel ons voor een afspraak. We luisteren graag naar jouw verhaal om te kijken of we je kunnen helpen een groter publiek te bereiken.

Gerelateerde artikelen

Hoe kies ik de juiste SEO specialist?

Een leuk kinderbed dat goed is geleverd

Opslagruimte De Bilt tijdens renovatie