Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Vervang spotjes door MR16 Led lampen!

Veel mensen hebben op een aantal plekken in huis spotjes. Denk aan de keuken, de badkamer, het toilet of de hal. Dit staat mooi en gezellig en deze zijn dus ook vaak aan. Maar halogeen spots nemen ook aardig wat stroom en dat terwijl ze heel eenvoudig vervangen kunnen worden door led lampen. 

MR16 Led lampen kopen
Als je spotjes wilt vervangen, dan zijn MR16 led lampen de juiste keuze. MR16 LED geeft de soort fitting aan, dus dat is het eerste waar je op moet letten. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het wattage van de ledlampen. Als je huidige lampen een wattage van bijvoorbeeld 50 Watt hebben, dan kies je een verpakking met Led lampen waarop zoiets staat als 6 Watt vervangt 50 Watt. Dit betekent dat je straks nog maar 6 Watt verbruikt per lamp in plaats van 50 Watt, terwijl je dezelfde lichtopbrengst hebt.

Dimbaar of niet dimbaar
Een ander belangrijk punt is het feit of je huidige spotjes dimbaar zijn. Niet alle led lampen zijn namelijk dimbaar, dus dat is iets dat zeker goed in de gaten moet worden gehouden. In tegenstelling tot gewone led lampen, moet er bij dimbare led spots rekening gehouden worden met een speciale Led transformator. Niet alle gewone halogeen transformatoren kunnen namelijk zo op led lampen gezet worden.

Droge ruimte of natte ruimte
Led lampen werken op stroom en stroom en water gaan over het algemeen niet zo goed samen. Het is dus van groot belang dat je MR16 Led lampen kiest die spatwaterdicht zijn. Net zoals je bij gewone lampen kiest voor een armatuur dat geschikt os voor natte ruimten, doe je dat hier bij de spotjes ook. De waterdichtheid wordt overigens ook met een getal aangegeven. Voor een MR16 Led moet je kijken naar IP54, dat is een spatwaterdichte lamp, geschikt voor bijvoorbeeld de badkamer of de keuken.

 

 

http://www.leds-depot.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoog in Google komen door zoekmachine optimalisatie?

Op zoek naar een stukadoor in Zeist?

Het leukste cadeau als u 50 jaar getrouwd bent