Nieuwbouw20
Image default
Woning en Tuin

Vier manieren om een vastzittende sleutel te repareren

Heeft u wel eens last van een vastzittende sleutel? Als dit probleem niet snel genoeg wordt verholpen dan kan het leiden tot grotere problemen zoals bijvoorbeeld het afbreken van de sleutel in het slot. In dit artikel geven wij vier manieren om dit probleem op te lossen, afhankelijk van de oorzaak ervan. Heeft u advies nodig of kunt u het slot niet zelf repareren? Neem dan contact op met Slotenmaker Delft!

Voorbeelden van problemen en de oplossingen

1. Roest

Als de sleutel blijft hangen door roest is het belangrijk om het slot te oliën. De beste manier om dit te doen is met een smeermiddel dat speciaal bedoeld is voor sloten, maar WD-40 werkt in veel gevallen ook. Als dat niet werkt, kunt u proberen wat reinigingsmiddel in het slot te spuiten en het een nachtje te laten zitten voordat u het opnieuw probeert.

2. Vuil

Vuil in het slot kan de oorzaak zijn dat uw sleutel blijft hangen, dus probeer met een oude tandenborstel of een wattenstaafje het vuil van de tuimelaars in het slot te verwijderen. Zorg ervoor dat u deze onderdelen niet beschadigt, want ze zijn noodzakelijk voor een goede werking van uw slot! U kunt ook een stofzuiger gebruiken om vuil van het slot te verwijderen.

3. Versleten sleutel

Soms is een versleten sleutel de oorzaak van het probleem; in dat geval moet u overwegen uw sleutel te vervangen door een nieuwe. Dit kan bij elke slotenmaker of ijzerhandel.

4. Gebroken veer

Als uw sleutel blijft hangen, ook al is hij schoon en gesmeerd, dan is er misschien een probleem met het interne veermechanisme in uw slot. In dit geval kunt u het beste een professionele slotenmaker raadplegen die het slot voor u uit elkaar kan halen en eventueel repareren

Wat de oorzaak van uw vastzittende sleutel ook is, Slotenmaker Delft helpt u graag bij het oplossen ervan!