Nieuwbouw20
Image default
Woning en Tuin

Waarom bouwplaatsbeveiliging inzetten?

Vandalisme en diefstal liggen altijd op de loer. En zeker als u niet kiest voor (extra) beveiliging van uw bouwplaats is de kans op diefstal of vernielingen een stuk groter. Vooral als het gaat om de laatste fase van een woningbouwproject. Dan zijn er kostbare materialen en apparatuur op de bouwplaats aanwezig. In dit artikel bespreken we waarom u bouwplaatsbeveiliging moet inzetten, naast het voorkomen van diefstal en vernielingen.

 

Meer kosten en vertraging bouwproject

Diefstal en vandalisme is op zich al heel vervelend. Nog vervelender wordt het als u zich bedenkt dat dit een hoop extra kosten met zich meebrengt. Bovendien vertraagt het uw bouwproject wat later dan gepland opgeleverd kan worden. Allemaal gevolgen die u kunt voorkomen met behulp van professionele bouwplaatsbeveiliging. Het beveiligen van uw bouwplaats kan op diverse manieren, welke we indelen in 3 verschillende categorieën:

  • Beveiligen
  • Afschrikken
  • Toegangscontrole

Afzetten van bouwplaats en toegangscontrole

Door het afzetten van uw bouwplaats met omheining – bijvoorbeeld een anti-climb hek – zorgt u dat onbevoegde personen uw terrein niet kunnen betreden. Bouwhekken zijn noodzakelijk voor ieder type bouwproject en is de basis van de bouwplaatsbeveiliging. Vanuit hier kunt u andere beveiligingsmaatregelen kunt toevoegen.

Onbevoegde mensen moeten dus buiten de deuren worden gehouden. Maar iedereen die onderdeel is van het bouwproject wilt u natuurlijk wel toegang verlenen. Dit kunt u realiseren met behulp van een tourniquet of looppoort, waarbij een tourniquet u van de beste beveiliging voorziet. Naast dat u dit kunt toepassen op de bouwplaats, is toegangscontrole ook belangrijk bij bijvoorbeeld zorgbeveiliging bij bepaalde (gesloten) zorginstellingen.

 

Kies voor beveiligers naast technologie

Er zijn tegenwoordig tal van technologische hulpmiddelen die de beveiliging van uw bouwplaats verhogen. Maar dan moet u ze natuurlijk wel op de juiste manier gebruiken. U kunt een duur camerasysteem inzetten, maar deze gaat niet uit zichzelf beelden schieten. Het komt met regelmaat voor dat deze camera’s aan het einde van de dag niet geactiveerd worden. Of dat ze op de juiste manier geplaatst worden waardoor de beveiliging tekort komt.

Daarom is het absoluut een noodzakelijk iets om op uw bouwplaats beveiligers te hebben. Eén iemand of meerdere beveiligers die in de ochtenduren een rondje maakt om te kijken of alles nog in orde is. Die regelmatig checkt of de hekken nog goed staan, de detectie nog naar behoren werkt en ook dat de beveiligingssystemen – waaronder dus de camera’s – actief zijn.

 

Bouwbeveiliging op maat

Iedere bouwlocatie is anders en daarom vraagt ook iedere locatie om unieke bouwplaatsbeveiliging. Vaak is dat wel een mix van beveiligingsdiensten en -technologie. Eén enkele camera is meestal onvoldoende preventieve beveiliging. Ook niet in combinatie met een hekwerk. De zichtbaar aanwezige beveiligers vormen een efficiënte oplossing in de strijd tegen diefstal en vandalisme op de bouwplaats. Met behulp van de modernste technieken detecteren en lokaliseren de getrainde beveiligers onbevoegde personen en zijn zij beslissingsbevoegd om ter plaatse adequaat in te grijpen. Vraag daarom altijd een adviesgesprek aan met uw beveiligingsbedrijf. Zij kijken kritisch uw specifieke situatie. Samen doorlopen zijn vervolgens met u een stappenplan op maat, om tot een optimaal beveiligingsplan voor uw bouwplaats te komen.