Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Wat kan er gemaakt worden met een 3D printer

3D printers en 3D geprinte producten komen steeds meer voor in het dagelijkse leven. Niet alleen bedrijven gebruiken tegenwoordig de machines, maar ook voor thuis gebruik voor de hobbyisten is het nu mogelijk om een 3D printer te hebben. Echter hebben deze printers natuurlijk niet de zelfde kwaliteiten en mogelijkheden als elkaar, maar je kan nu ook thuis 3D geprinte voorwerkpen maken.

Er kunnen veel verschillende producten en voorwerpen mee gemaakt worden, het ligt maar net aan het materiaal dat gebruikt wordt in de 3D printer. Maar ook aan wat voor een soort 3D printer je gebruikt. Niet iedere printer is geschikt voor alle materialen of kan het in een keer aan, sommige voorwerpen hebben namelijk meerdere filaments nodig.

Met een simpele 3D desktop printer kan er bijvoorbeeld met de volgende materialen gewerkt worden: ABS of ABS-X het soort kunststof waar LEGO ook van gemaakt is, PLA filament biologisch afbreekbaar plastic, hout, koper, brons, messing, LAYBRICK een mengeling van gemalen krijt en co-polyesters, PET-G, FilaFlex en sommige printers kunnen ook resins printen.

Wanneer je een professionele 3D printer heb, vaak als bedrijf, zijn de mogelijkheden nog wat uitgebreider. Zo kan er geprint worden met papier, nylon, VisiJet wat geschikt en vaak gebruikt is voor functionele testmodellen, RVS, Aluminiumlegeringen, titaan legeringen, nikkel en goud. Met een speciale Lens-technologie kunnen ook de metalen zoals kobalt, aluminium, roestvrijstaal, titanium, koper en super legeringen geproduceerd worden.

Ook kan er geprint worden met voedsel, al is dat een beetje een rare gedachte maar het kan echt. Zo kan er perfect geprint worden met suiker, zo kan je op je taarten en andere mooie gerechten prachtige creaties maken van suiker. Chocolade wordt al vaak gebruikt om te printen, vaak gebeurd dit dan in wat vlakkere ontwerpen waarbij de chocolade direct op het product wordt geprint. Een andere manier is niet zo zeer 3D printen, er wordt een mal gemaakt van een ander materiaal waarna er chocolade in wordt gegoten, zo is er veel meer vrijheid in vorm.

https://www.3dfilament.supplies/