Nieuwbouw20
Image default
Kinderen

5 tips voor het klussen met kinderen

Hebben jullie een mooie nieuwbouwwoning gekocht? Gefeliciteerd! Wanneer je de sleutels hebt, kan het afwerken beginnen. Dit kan een stuk langer duren wanneer je kinderen hebt. Je wilt natuurlijk niet dat deze in de weg lopen wanneer je met een ladderlift aan de slag gaat, of wanneer de nieuwe keuken geïnstalleerd wordt. 

Doordat het verbouwen met kinderen soms wat extra werk en zorgen creëert, slaan veel ouders het over. In dit artikel laten we zien dat dat helemaal niet nodig is. Heb je kinderen en ga je binnenkort je nieuwbouwwoning afmaken? In dit artikel geven we je 5 tips. 

  1. Creëer een safespace voor je kinderen

Kinderen hebben structuur en rust nodig. Valt dit weg, dan zullen ze onrustiger worden. Daarom is het goed om een ruimte te maken, waar jouw kind tot rust kan komen en zich veilig voelt. Een ruimte waar een kind geen last heeft van de verbouwing. 

Dit kan natuurlijk in je woning zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om een rustige plek buiten je woning te creëren. Richt het nieuwe tuinhuisje bijvoorbeeld in tot speelkamer of zorg voor een rustige plek bij een oppas of opa en oma wanneer een rustige plek in het huis nog niet gecreëerd kan worden. Zo kun je rustig een ladderlift huren om je werk te doen, zonder dat jouw kind in de weg loopt. 

  1. Vraag om hulp

Het is niet altijd makkelijk, maar zeker wanneer je kinderen hebt kunnen extra handjes tijdens de verbouwing wel van pas komen. Vraag dan ook gewoon om hulp. En dan bedoelen we niet alleen voor het klussen, maar ook als je iemand zoekt om op de kinderen te passen, kun je gerust je familie of vrienden inschakelen. Ze vinden het waarschijnlijk alleen maar leuk om te doen. 

  1. Geef je kinderen verantwoordelijkheid

Om je kinderen bij de verbouwing te betrekken, kun je ze gerust een eigen klusje geven. Dit vinden ze waarschijnlijk echt super leuk om te doen en hier leren ze ook erg veel van. Vraag ze bijvoorbeeld om iets makkelijks in elkaar te zetten, schroefjes aan te geven of op te ruimen. Zo hebben ze het gevoel dat ze ook bijdragen aan de verbouwing. Het is immers ook de nieuwe woning van je kind. 

  1. Plan ruim 

Houd er rekening mee dat kinderen je planning flink door de war kunnen schoppen. Een zwemles die verzet wordt of een kind dat ziek thuis is, zorgt ervoor dat jij niet kunt klussen. Neem deze verloren dagen alvast mee in je planning, zodat je niet te veel uitloopt. Ruim plannen is dus zeker een aanrader.

  1. Laat je kinderen thuis bij bezoek aan de meubelboulevard

Hoe leuk het ook klikt om gezellig met zijn allen naar de meubelboulevard te gaan, je kunt je kinderen beter thuis laten. Kinderen kunnen flink wat roet in het eten gooien wanneer jij rustig wilt shoppen. Laat je kinderen thuis zodat dat je geen overhaaste beslissingen maakt.

Wij hopen dat deze tips je helpen om ook van je verbouwing te genieten met je kinderen.

https://www.nieuwbouw20.nl/5-tips-voor-het-klussen-met-kinderen