Nieuwbouw20
Image default
Aanbiedingen

Adviseur financieel

Adviseur financieel

Jouw verantwoordelijkheden

 • Je werkt als zelfstandig franchisenemer in uw eigen kantoor of in een van onze bestaande kantoren.
 • Je bouwt aan duurzame klantenrelaties.
 • Je luistert naar de wensen van de klant i.v.m. woonfinanciering, kapitaalopbouw of pensioenplanning.
 • Je maakt een onafhankelijke studie van de financiële situatie van de klant.
 • Je stelt de best passende woonkredieten, verzekeringen en spaar- en beleggingsverzekeringen voor aan uw klanten.

Jouw profiel

 • Je droomt ervan om uw eigen zaak uit te bouwen.
 • Je heeft een Bachelor- of Masterdiploma (bij voorkeur) in economische richting (TEW, handelswetenschappen, bedrijfsmanagement, financie-en verzekeringswezen, …)
 • Je hebt al enkele jaren ervaring in de financiële of/en verzekeringswereld en/of banking.
 • Je bent erkend bij FSMA (Financial Services and Markets Authority) als verantwoordelijke voor de distributie wat betreft hypotheken, kredieten, verzekeringen.
 • Je kunt heel goed luisteren en uzelf volledig verplaatsen in de situatie van de klant.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en bent aangenaam in de omgang.
 • Je werkt met uiterste precisie.
 • Je bent alert, proactief, flexibel en dynamisch.
 • Je staat in voor een (beperkte) financiële investering

Ons aanbod

 • Wij ondersteunen jou en investeren samen met jou in jouw talent:
 • Een grondige opleiding van minimaal 2 maanden.
 • Continue bijscholing.
 • Een eigen uniek softwarepakket voor vergelijkende analyses waarmee je de klant centraal stelt.
 • Een zeer sterke merknaam.

Als je de ambitie hebt om je eigen zaak in de financiële sector te starten, ben je goed voorbereid dankzij je solide academische achtergrond, relevante professionele ervaring en erkende kwalificaties. Je profiel toont een sterke combinatie van technische vaardigheden, klantgerichtheid en ondernemerschap die essentieel zijn voor succes in deze competitieve industrie. Hier volgt een gedetailleerde uiteenzetting van je capaciteiten en hoe deze je zullen ondersteunen bij het uitbouwen van je eigen bedrijf:

1. Academische Basis in Economische Disciplines: Je hebt een Bachelor- of Masterdiploma in een economische richting, zoals Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW), Handelswetenschappen, Bedrijfsmanagement, of Financiën en Verzekeringswezen. Deze opleiding heeft je niet alleen voorzien van een diepgaand begrip van economische theorieën en managementprincipes, maar ook van praktische vaardigheden in financieel beheer, analyse en strategische planning, die cruciaal zijn voor het leiden van een eigen onderneming.

2. Ervaring in de Financiële Sector: Je ervaring in de financiële, verzekerings- of bankensector heeft je waardevolle inzichten gegeven in de industrie en een praktische kennis van de markt, producten en klantenservice. Deze ervaring is van onschatbare waarde bij het opzetten van een onderneming waarbij betrouwbaar financieel advies en diensten centraal staan.

3. Erkenning door FSMA: Als erkend verantwoordelijke voor de distributie van hypotheken, kredieten en verzekeringen bij de FSMA, heb je aangetoond te voldoen aan strenge regelgevende normen en professionele eisen. Deze erkenning versterkt je geloofwaardigheid en vertrouwen bij potentiële klanten en zakenpartners.

4. Klantgerichte Communicatie: Je uitstekende luistervaardigheden en het vermogen om je in te leven in de situatie van de klant zijn essentieel voor het opbouwen van sterke klantrelaties. Jouw communicatieve vaardigheden en aangename omgang maken je toegankelijk en betrouwbaar voor cliënten, wat cruciaal is voor het verkrijgen en behouden van klantenloyaliteit.

5. Precisie en Professionalisme: Je aandacht voor detail en precisie in je werk zorgt ervoor dat je diensten van hoge kwaliteit levert. Dit niet alleen in je financiële analyses en adviezen maar ook in alle aspecten van je bedrijfsvoering, wat de basis legt voor een professionele reputatie.

6. Ondernemerskwaliteiten: Je alerte, proactieve, flexibele en dynamische houding zijn kenmerken van een succesvolle ondernemer. Deze eigenschappen stellen je in staat om snel te reageren op marktveranderingen, innovatieve oplossingen te bedenken en je aan te passen aan de behoeften van de klant.

7. Financiële Inzet: Je bereidheid om een (beperkte) financiële investering te doen toont je toewijding aan en vertrouwen in je ondernemingsplan. Dit vermogen om te investeren in je eigen bedrijf is een cruciaal element voor het initiëren van een succesvolle start-up.

Met deze fundamenten ben je uitstekend gepositioneerd om een eigen zaak in de financiële dienstverlening te starten. Je vermogen om diepgaande kennis van de sector te combineren met uitstekende interpersoonlijke vaardigheden en een ondernemende geest zal essentieel zijn voor je succes en groei in de dynamische wereld van financiën en verzekeringen.

https://vacatures.today/cat/Technical42.html

https://www.vindazo.be/vacatures/adviseur-financieel.html