Nieuwbouw20
Image default
Woning en Tuin

De huidige rol van vastgoedinvesteerders; positief of negatief?

Dat we in bijzondere tijden leven, mag geen verrassing meer zijn. De inflatie is behoorlijk hoog, de huizenprijzen zijn door het dak gegaan en veel mensen kunnen zich geen huis meer veroorloven. Dit geldt onder andere voor starters; zij hebben simpelweg niet de mogelijkheid om een huis te kopen. Met alle ‘dank’ aan de ongekend hoge huizenprijzen.

Daarnaast lijkt de huizenmarkt op dit moment ook enigszins verziekt te zijn. Dit blijkt onder meer uit de grote steden. In de grote steden zijn bijvoorbeeld investeerders uit Amerika of andere landen actief. Zij kopen veel huizen op en verhuren deze huizen vervolgens tegen de hoofdprijs. Is de aanwezigheid van dergelijke vastgoedinvesteerders nou een voordeel of een nadeel?

Negatieve aanwezigheid

Voor sommige mensen voelt de aanwezigheid van vastgoedinvesteerders negatief aan. Zij zijn bijvoorbeeld niet in staat om een woning te kopen, doordat een vastgoedinvesteerder veel meer financiële middelen heeft. Als je een woning weggekaapt door een vastgoedinvesteerder ziet worden, is dat uiteraard heel vervelend. Mocht je in zo’n situatie terechtkomen, baal je ongetwijfeld behoorlijk. Zeker omdat je het idee kunt hebben dat de investeerders dit alleen voor eigen gewin doen. Dát is echter niet het geval.

Positieve aanwezigheid

Aan de andere kant is de aanwezigheid van vastgoedinvesteerders ook positief te noemen. Er zijn namelijk veel mensen die geen huis kunnen óf willen kopen. Zij hebben echter wel een dak boven het hoofd nodig, waardoor zij al snel bij een huurhuis uitkomen. Deze plekken worden door de vastgoedinvesteerders aangeboden, waardoor de cirkel eigenlijk weer rond is.

Opvallend is vooral dat er over vastgoedinvesteerders veel onduidelijkheid heerst. Sommige mensen zien deze investeerders als kwade geesten, maar dat lijkt ten onrechte te zijn. Wil je wellicht meer weten over hoe zo’n vastgoedinvesteerder te werk gaat? Op de website van Damborg.nl vind je hier veel interessante informatie over.