Nieuwbouw20
Image default
Aanbiedingen

Deurklinken online bestellen

Een deurklink is een voorwerp dat wordt gebruikt om een deur te draaien zodat de deur kan worden geopend. Het meest voorkomende type deurkruk dat tegenwoordig wordt gebruikt, is de deurknop.

Het eerste bekende exemplaar van een deurklink werd gevonden op een Egyptisch graf uit de derde eeuw. Deurkrukken werden voor het eerst geïntroduceerd in Engeland aan het begin van de 19e eeuw, toen ze op deuren werden geïnstalleerd voor mensen die moeite hadden om deuren met hun handen of armen te openen.

Deurkruk is een apparaat dat wordt gebruikt om deuren te openen en te sluiten. Ze maken deel uit van de deur of zijn bevestigd aan het deurkozijn, waardoor mensen ze kunnen vastpakken en opentrekken. Het is een van de meest voorkomende apparaten in onze huizen. Wil jij deurklinken bestellen voor in huis? Kijk dan goed op het internet en vergelijk meerdere webshops.

De eerste deurkruk werd in 1878 uitgevonden door uitvinder James Hobday, die zijn ontwerp patenteerde voor een “deurdranger” met een “handgreep”. De eerste gemoderniseerde deurkrukken werden in 1879 gemaakt door William H. Coles en werden “Coles’ Push Pull Door Handles” genoemd.

De deurkruk is het deel van een deur waarmee je de deur opent en sluit. Het bevindt zich meestal aan de binnenkant van een deur, maar sommige handgrepen bevinden zich ook aan de buitenkant.

Een deurkruk kan gemaakt zijn van metaal, hout of plastic. Ze kunnen rond of vierkant zijn en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het materiaal waarvan de handgrepen zijn gemaakt, hangt af van het type gebouw waarin ze zich bevinden. Als het bijvoorbeeld een ouder gebouw is, is de kans groot dat de handgrepen van metaal zijn gemaakt omdat het duurzaam en stevig is.