Nieuwbouw20
Image default
Bedrijven

Erkenning voor de praktische beroepen

Langzaamaan zie je dat de praktische beroepen beter worden betaald. Tenminste in de bouwwereld. Iedereen heeft af en toe een klussen nodig en bij nieuwbouwprojecten zijn ze natuurlijk ook onontbeerlijk. Wil je een goede boterham verdienen? Dan kan werken in de bouw een goede keuze zijn.

Bediening bovenloopkraan, Nova S

Wie denkt dat werken in de bouw voor ‘domme jongens’ is, zal er snel op terugkomen, als je er eenmaal werkt. Het is namelijk niet alleen een fysiek beroep, je moet wel degelijk je hersenen gebruiken. Je moet allerlei soorten machines kunnen gebruiken. Je moet misschien wel helpen bij de bediening van een bovenloopkraan en een juist gebruik van de Nova S. En dat is natuurlijk niet het enige, je moet eenvoudigweg net zo goed je hersenen gebruiken bij een praktisch beroep.

Schaarste

In de bouw zie je nu een schaarste. Dit zorgt natuurlijk ook voor een prijsstijging. Vraag en aanbod, daar draait het om. In de zorg zie je niet dat de prijzen stijgen ondanks de schaarste. Dat hangt natuurlijk samen het verdienmodel. Bij de bouw maak je iets, de zorg kost de staat geld. Tenminste dat denk je. Wat je in ieder geval wat betreft de zorg kunt zien, is dat er een groeiende groep mensen is die meer aandacht wil voor preventie.

Fysiek zwaarder

Een praktisch beroep is vaak meer een fysieke aanslag op je lichaam. Maar, de hele dag zitten achter een bureau is natuurlijk ook niet gezond. Maar, waar iemand vaak zijn beroep niet minder zwaar kan maken, kan iemand die op kantoor werkt wel met timers werken, tussentijds wandelen, gebruik maken van een verhoogd bureau en na afloop van de werkdag nog even sporten.

De onzinbanen

Een begrip dat steeds vaker voorbijkomt. Daarbij is een veelgehoord geluid dat Nederland niet vastloopt als de politiek een paar maanden niets doet, maar als er bijvoorbeeld maandenlang geen vuilnis zou worden opgehaald? Dan hebben we wel direct de gevolgen.

Beide nodig

Er zijn genoeg banen waar je je van mag afvragen wat dit toevoegt aan de maatschappij. Het is natuurlijk fijn dat er bijvoorbeeld advocaten zijn en rechters. Het vergelijk dat zij evenveel of beter gezegd even weinig zouden moeten verdienen als iemand die bijvoorbeeld in de zorg werkt is daarbij wel discutabel. Iemand heeft ook langer moeten leren en kon in die tijd niet werken. Leren is ook een onderschat aspect. Niet iedereen komt dit aanwaaien, het kan net zo goed voor iemand werken zijn.

https://www.hetronic.nl/radiografische-besturingen/kranen/