Nieuwbouw20
Image default
Woning en Tuin

Douchewand koopgids

Consumenten hebben keuze te over als het gaat om douchewanden en douchecabines. En dat is maar goed ook, aangezien iedereen een eigen stijl heeft! Ongeacht de vorm, grootte of stijl van jouw badkamer, is er een perfecte douchewand voor je. Van douchewanden die in de kleinste badkamerruimtes passen tot ruime inloopdouches die de belangrijkste blikvanger in jouw badkamer kunnen worden. In deze koopgids zetten we de mogelijkheden voor je op een rij.

Wat moet ik overwegen bij het aanschaffen van een douchewand?

Grootte

Douchewanden zijn in veel verschillende standaardmaten verkrijgbaar. Afhankelijk van de totale grootte van de badkamer en hoeveel ruimte jij wilt dat de douche zal moeten innemen, kun je de meest passende maat kiezen. De gemiddelde afmetingen variëren van een compacte douchewand van 60 cm voor kleine badkamers en tot luxe inloopdouches van 140 cm. 

Zoals gezegd is er veel te kiezen en dat komt door de toenemende populariteit van luxe douchewanden. Een goede manier om ervoor te zorgen dat je de juiste maat bestelt, is door de lengte en breedte van de douche op de badkamervloer af te tekenen met krijt. Dit zorgt ervoor dat jouw metingen kloppen!

Vorm

Als je eenmaal de grootte van de douchewand hebt bepaald, dan kan je kiezen uit verschillende vormen. Als je voor een douchewand gaat dan is er niet veel keuze uit verschillende vormen. Maar als je kiest voor een complete douchecabine, dan zijn er meerdere vormen verkrijgbaar.

Er zijn veel soorten douchebakken verkrijgbaar, waarop een douchecabine met vergelijkbare vorm past. Je kunt hierbij denken aan de standaard vierkante vorm, rechthoekige vorm, kwartronde vorm en zelfs de unieke vijfhoekige vorm die ideaal is voor lastige badkamerruimtes.

Kies je voor een badkamerstijl met een geometrisch ontwerp, dan zijn de vierkante of rechthoekige douchecabines of douchewanden ideaal.

Plaatsing

Douches worden gewoonlijk in hoeken geplaatst, aangezien dit over het algemeen de meest ruimtebesparende positie is. Dat gezegd hebbende, wordt het steeds meer een trend om een ​​douchecabine centraal tegen een muur te plaatsen, waardoor de douche een soort statement wordt. Welke positie jij ook kiest, er is een enorme variëteit aan douchewanden en cabines om jouw visie tot leven te brengen.

Hoekdouches komen over het algemeen in de vorm van een vierkant of rechthoek voor. Maar je hebt ook aparte vormen zoals een kwartronde of vijfhoekige vorm. Zij bieden je het beste van twee werelden; ze passen netjes in de hoek van de badkamer, maar hun gebogen voorkant zorgt voor een royale uitstraling van jouw douche en bespaart ruimte.

Om nog meer ruimte binnen jouw douchecabine te krijgen, zal de tweevoudige douchedeur je helpen dit te maximaliseren. Ze creëren nog meer ruimte dankzij hun opvouwbare ontwerp en zijn perfect voor kleinere badkamers omdat ze ruimtebesparend zijn.

Voor degenen die indruk willen maken, zijn grote schuifdeuren voor de douchehoek of -nis een fraaie en moderne versie van de traditionele douchecabines. Als je bestaande tegels niet wilt beschadigen, bekijk dan de op zichzelf staande douchecabines die overal in de badkamer kunnen worden geplaatst, mits je daarvoor voldoende ruimte hebt uiteraard.

Type deur

Met een breed scala aan beschikbare ontwerpen, zijn er douchedeuren beschikbaar voor elke badkamerstijl, van tijdloos en traditioneel tot stijlvol en chic. Vaak is het type deur essentieel voor een perfect functionerende douchewand in plaats van de stijl. Het belangrijkste om te overwegen bij het kiezen van de ideale douchedeur, is hoe deze past bij de rest van de badkamer. Draaideuren zijn ideaal voor grotere badkamers, maar omdat ze naar buiten toe draaien, moet de badkamer hier wel de ruimte voor hebben. Voor compactere badkamers werkt een schuifdeur of vouwdeur perfect, aangezien deze geen invloed heeft op de badkamer zelf. Dit soort douchedeuren zijn namelijk ruimtebesparend.

Hopelijk heeft deze douche koopgids jou goed op weg geholpen? Ben jij op zoek naar een nieuwe douche? Kijk dan goed rond en doe zoveel mogelijk inspiratie op. Wie weet vind jij in no-time de perfecte douchewand of -cabine voor je badkamer!