Nieuwbouw20
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een PVC vloer

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Dan zijn er veel verschillende soorten vloeren om uit te kiezen. Laminaat is erg populair omdat het een betaalbare optie is, terwijl een houten vloer geliefd is onder de echte vloerpuristen. Maar er is ook een vloer die het beste van beide werelden biedt: de PVC vloer. Dit type vloer ziet er fraai uit en biedt ook nog eens erg veel praktische voordelen. Wij zetten alle voordelen van PVC voor je op een rijtje.

Goede prijs/kwaliteitsverhouding

Een groot voordeel van PVC vloeren is de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Waar laminaat vooral goedkoop is maar een mindere kwaliteit heeft en een houten vloer wel goed van kwaliteit is maar ook erg duur, zit een PVC vloer daar precies tussenin: een erg goede kwaliteit vloer een realistische prijs.

Mooie uitstraling

PVC vloeren van vandaag de dag zijn over het algemeen ontzettend mooie vloeren. Ze worden tegenwoordig zo natuurgetrouw gemaakt dat je ze nog maar nauwelijks van echt hout kunt onderscheiden. Waar heb je dus nog een houten vloer voor nodig? Doordat PVC in zoveel verschillende kleuren, dessins en structuren verkrijgbaar is, is er altijd wel een vloer die perfect bij je interieur past.

Geschikt voor alle woonruimten

Het mooie van PVC vloeren is dat je ze in vrijwel alle woonruimten wel kunt leggen. Natuurlijk in de woonkamer, maar doordat veel PVC vloeren nu 100% waterbestendig zijn, kun je ze ook prima leggen in natte ruimtes als de badkamer en de keuken.

Duurzame vloeren

PVC vloeren zijn daarnaast duurzame vloeren. Door de hoge slijtvastheid gaan ze tientallen jaren mee. Natuurlijk moet je ze wel af en toe onderhouden, maar het onderhoud van PVC is zeer eenvoudig en kost maar weinig tijd.

Combineerbaar met vloerverwarming

Heb je gauw koude voeten, dan is vloerverwarming geen overbodige luxe. Gelukkig is dit prima te combineren met een PVC vloer. Check van tevoren wel goed of dit ook geldt voor jouw vloer, want er kunnen nog wel eens uitzonderingen zijn.