Nieuwbouw20
Image default
Aanbiedingen

Een rechthoekig gazon met zoden leg je zo

Een rechthoekig gazon met zoden leg je zo

Mensen die niet hele groene vingers hebben denken vaak dat het aanleggen van een (nieuw) gazon een gigantische klus moet zijn. De realiteit is echter dat het best wel mee valt. Met een paar handige tips en een goede planning kan iedereen met twee rechterhanden in een handomdraai een prachtig groen gazon leggen. Benieuwd naar tips? Lees dan dit blogartikel snel verder.

 

Waarom graszoden?

Als je ervoor kiest om je gazon zelf aan te leggen moet je ook nog kiezen op welke manier je dat gaat doen. Kies je voor graszoden of zaai je zelf het gras in? Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen het leggen van graszoden en het inzaaien van nieuwe zaadjes. Wanneer jouw gazon wat kleiner is of niet hele rechte vormen heeft kan het zaaien van gras een goed idee zijn omdat zoden lastig te leggen zijn met bijzondere vormen. Met een vierkant of rechthoekig gazon is het echter een fluitje van een cent, je legt zonder moeite zelf de zoden voor een groene grasmat. Als je graszoden koopt, koop je eigenlijk een lap aarde met volgroeide grassprieten. Deze leg je vervolgens op de grond neer in jouw gazon en het grootste deel van het werk is klaar. Het is wel belangrijk dat de ondergrond voor de graszoden geschikt is, denk vooral aan aarde. Na het leggen van de graszoden is het ook aangeraden de wortels te voeden met kunstmest, zo kunnen de zoden goed aan de ondergrond vast groeien. Loop in de eerste weken ook niet te veel over het nieuwe gazon heen, zo kunnen de nieuwe sprietjes snel dood gaan.

 

Graszoden kopen

Ga jij je gazon aanleggen met graszoden? Goed idee! Je kan dit het beste doen bij een partij met veel ervaring zoals Ecostyle, zo kun jij jouw gazon aanleggen met de mooiste zoden.


https://ecostyle.nl/