Nieuwbouw20
Image default
Woningen

Hoe haal je fiscaal voordeel van je hypotheek?

We willen allemaal graag zo veel mogelijk fiscaal voordeel behalen. Deze tips helpen jeaan mogelijk voordeel. Ook kan hypotheekadvies Tilburg helpen met de juiste hypotheekvorm kiezen

Los je hypotheek versneld af

De makkelijkste tip van hypotheekadvies Tilburg is versneld aflossen. Heb je het geld ervoor? Los dan je hypotheek versneld af. Dat levert je namelijk vaak meer op dan het op een spaarrekening laten staan met amper rente. Bovendien verlaag je hiermee je maandelijkse woonlasten en betaal je dus ook minder belasting over je vermogen. Een andere tip van hypotheekadvies Tilburg is om hypotheekrente vooruit te betalen. Bij sommige banken kun je maximaal een half jaar aan hypotheekrente vooruitbetalen. Dat bedrag mag je in 2018 aftrekken van je belastbaar inkomen. Zo druk je het totale vermogen waarover je belasting betaalt in box 3. In dit artikel lees je meer over het vooruitbetalen van je hypotheekrente.

Wacht nog even met NHG

Daarnaast geeft hypotheekadvies Tilburg aan dat je verstandig is om te wachten met het afsluiten van een hypothee met Nationale Hypotheek Garantie (NHG.De hypotheekwaarde stijgt naar € 290.000. Als je energiezuinige maatregelen neemt, komt daar nog € 17.400 bij op. Bovendien daalt de prijs voor deelname aan de NHG van 1% naar 0.9%. Dat levert dus meer winst op. Heb je veel geld en is je je (klein)kind jonger dan 40 jaar? Dan kun je een belastingvrije schenking doen tot € 100.800 voor zijn of haar woning of hypotheek. Dit is weer een manier om je vermogen flink te verminderen. Wil je meer informatie? Maak dan een afspraak voor hypotheekadvies Tilburg. Zo krijg je een duidelijk advies over wat verstandig is in jouw persoonlijke situatie. En kun je altijd de beste hypotheek afsluiten of jouw geld investeren .