Nieuwbouw20
Image default
Mode en Kleding

Hoe maak je een regenjas schoon?

Hoe maak je een regenjas schoon?

Iedereen die graag buiten is, moet een dames regenjas kopen. Regen en andere neerslag worden tegengehouden door regenjassen. Het houdt je huid en kleding droog. Sommige regenjassen zijn er in verschillende niveaus van bescherming en zijn beter geschikt voor bepaalde sporten. Voordat je er een aanschaft, is het van cruciaal belang om vertrouwd te raken met het schoonmaken van de regenjassen. Op deze manier kun je de jas voor een lange periode gebruiken.

Voer een tweede spoelbeurt uit

Laat je wasmachine opnieuw draaien op de spoelcyclus nadat de eerste cyclus is voltooid om eventueel achtergebleven wasmiddel van je waterdichte kleding zoals een regenponcho fiets te verwijderen. Haal daarna je jas uit de wasmachine en inspecteer deze op zeepvlekken. Je jas is klaar om te drogen als hij er schoon uitziet. Gebruik geen bleekmiddel om hardnekkige vlekken uit je jas te verwijderen. Bleekmiddel heeft het potentieel om door gevoelige materialen te bijten en de waterdichte laag van je regenjas onomkeerbaar aan te tasten. Er moeten alternatieve technieken worden gebruikt voor het verwijderen van vlekken. Kijk op het waslabel in je jas welke reinigingstechnieken worden aanbevolen voor de stofmenging.

Stop je jas in de droger en kies een mild programma

Als je regenjas en regenbroek dames te lang in de wasmachine blijven, kunnen er onaantrekkelijke kreukels ontstaan. Laat je jas niet in de wasmachine als je de hele dag weg bent. Zodra de wasmachine klaar is, start je het droogproces. Sommige regenjassen kunnen in de droger worden gedroogd. Sommige regenjassen reageren echter niet goed op de hoge hitte van een droger. Als het label van je jas geen exacte droogadviezen geeft, hang hem dan op om te drogen. Zorg ervoor dat je je droger op lage warmte zet als je droger geen zachte droogstand heeft. Controleer de droger op vocht zodra een cyclus is voltooid. Haal het er nog een keer doorheen als het nog vochtig is. Als je jas niet geschikt is voor de droger, hang hem dan op om te drogen. Hang je jas aan een paal of rek als je geen waslijn hebt.

Onderhoud je oude regenjassen

Misschien wil je je regenjassen opnieuw impregneren als je merkt dat water de neiging heeft om in de stof te trekken. Regenjassen moeten om de zes maanden opnieuw worden geïmpregneerd voor onderhoudsdoeleinden of wanneer ze je niet langer droog houden. Voordat je je regenjas opnieuw gaat impregneren, moet hij gewassen worden. Door vuil of zeepresten kan de effectiviteit van het opnieuw impregneren worden verminderd. Je moet je jas ook drogen, omdat de meeste impregneersprays niet op natte oppervlakken blijven plakken. Spuit daarna wat waterdichting op de jas. Bekijk welke waterbestendige sprays de geschikt zijn voor de stof van je jas voordat je er een spray kiest. Breng de waterdichtmakende spray aan op de jas op een afstand van ongeveer 10-15 cm. Zorg ervoor dat je de buitenkant van de jas volledig bedekt. Test je werk door de jas te besprenkelen met water. Je jas is weer waterbestendig zodra de waterdruppels beginnen te parelen.