Nieuwbouw20
Image default
Aanbiedingen

Maak zelf je plafond met rachels en plafondplaten

Maak zelf je plafond met rachels en plafondplaten

Ben je op zoek naar een manier om je plafond te renoveren of heb je gewoon zin in een nieuwe look? Dan biedt het maken van een nieuw plafond met rachels en plafondplaten een goed alternatief. Bovendien is het zelf maken van een plafond ook nog eens heel betaalbaar. In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je zelf je plafond kunt maken met behulp van rachels en plafondplaten!

 

Stap 1: Voorbereidingen

Voordat je kunt beginnen met het maken van een plafond met rachels en plafondplaten is het belangrijk dat je goed voorbereidt. Meet allereerst het oppervlak van je plafond op zodat je weet hoeveel plafondplaten je nodig hebt. Houd daarbij rekening met eventuele openingen, zoals lichtpunten of rookkanalen. Vervolgens dien je rachels aan te brengen op je plafond, waar de plafondplaten tegenaan worden bevestigd. Boor hiervoor schroeven in het plafond op de plaatsen waar de rachels moeten komen.

 

Stap 2: Bevestiging van de rachels

Wanneer de schroeven zijn geplaatst kunnen de rachels voor plafond worden bevestigd. Zorg hierbij dat de rachels in een horizontale lijn komen voor een gelijkmatige verdeling van de plafondplaten. Het is belangrijk dat de rachels stevig vastzitten zodat het hele plafond een stevige basis heeft.

 

Stap 3: Plafondplaten aanbrengen

Vervolgens worden de plafondplaten aan de rachels bevestigd. Zorg dat de platen goed op maat zijn gemaakt zodat ze perfect op de rachels passen en op elkaar aansluiten. Een mooi formaat zijn plafondplaten 60×60. Schroef de plafondplaten vast op de rachels en laat geen openingen tussen de platen over. Dit zorgt voor een mooi egaal resultaat en verbetert de akoestiek in de ruimte.

 

Stap 4: Schilderen of afwerken

De laatste stap is het afwerken van het plafond. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, bijvoorbeeld door het schilderen van het plafond. Hierbij is het belangrijk om goed te letten op wat voor soort verf je kiest. Wil je liever een ander type afwerking, dan kun je denken aan een plafond met spotjes, een klassiek stucplafond of een modern paneelplafond. De keuze is helemaal aan jou!

 

https://www.bouwmaat.nl/