Nieuwbouw20
Image default
Verbouwen

Nieuwbouwwoning verbouwen of niet?

Je hebt een nieuwbouwwoning gekocht. Lekker, dan is alles volgens de laatste bouwbesluiten gebouwd, is de optimalisatie goed en kun je lang zorgeloos genieten. Tenminste, als het helemaal naar wens is. Een nieuwbouwwoning wordt meestal redelijk ‘kaal’ geleverd en er moet dus nog een boel gebeuren. Keuken erin, badkamer plaatsen en natuurlijk schilderen of behangen. De woning is meestal gebouwd volgens een bepaald ontwerp en dat is niet altijd helemaal zoals wens. Ga je klussen in je nieuwbouwwoning, dan is het een goed idee om direct een aantal dingen aan te passen.

Grote verbouwing

Je zou niet zo snel verwachten dat je grote verbouwingen hoeft te doen bij een nieuwbouwwoning, maar toch is dat wel eens nodig. Vaak kan je een aantal dingen aanpassen, zoals wel of niet een aanbouw, een toilet boven of een deur die de andere kant op draait. Maar niet altijd zijn de opties die jij wenst mogelijk of ze zijn via de nieuwbouw duurder dan dat je het een aannemer zelf laat doen. Soms is het wel voordeliger om bijvoorbeeld wel de heipalen voor een aanbouw te laten slaan en dat je na oplevering de aanbouw laat plaatsen. Ook een dakkapel is vaak een optie die niet tijdens de bouw gemaakt kan worden of veel duurder is.

Kleinere verbouwingen

Ook kleinere klussen zijn slim om direct in het begin te doen, omdat ze later een stuk duurder kunnen zijn. Wil je graag een openhaard of een toilet boven, dan moet er bijvoorbeeld gaten door het plafond geboord worden. Als dan alles al af en mooi is, dan moet dat misschien weer afgebroken. Als je door een plafond van beton gaat boren, dan wordt er een boor gebruikt die heel veel water spuit. Dan is het fijn dat de woning nog leeg is. Het is niet altijd mogelijk voor het boorbedrijf om langs elektra te boren. Het kan dus zijn dat er nieuwe bedrading getrokken moeten worden en dit moet je zelf regelen. Boren van gaten is dus wel fijn als dat tijdens de bouw al gedaan kan worden, zelfs als het duurder is dan een extern bedrijf.

Ben je niet zo tevreden met de deuren, de standaard geleverde wc of bepaalde tegels? Vervang die direct zodat jouw woning helemaal wordt zoals jij wil. Handen uit de mouwen, afval container bestellen en aan de slag. Alles eruit wat je niet bevalt en opbouwen naar je droomhuis. Vergis je niet hoeveel bouwafval er zelfs bij kleine klussen vrijkomt, heb je een container voor de deur staan, dan gooi je daar alles in en ben je ervan af, hoef je niet op en neer naar de werf (tip: twijfel je over de grootte van de container, bestel een grotere, je hebt altijd meer afval dan je denkt).

https://www.websiteoptimalisatietips.nl