Nieuwbouw20
Image default
Auto's en Motoren

Welke voordelen heeft het aanschaffen van een gebruikte heftruck?

Wanneer je een relatief groot magazijn hebt, is een heftruck vandaag de dag natuurlijk onmisbaar. Of het nu gaat om het verplaatsen van pallets of andere objecten, met alleen een palletwagen kom je er vandaag de dag niet meer. Daarbij komt ook, dat je met een heftruck ook direct klaar bent voor de toekomst. Dus mocht je bedrijf onverwacht een flinke groei doormaken, dan kun je de komende tijd nog wel even uit de voeten met die ene heftruck, maar aangezien een nieuwe heftruck een flinke investering is, wat natuurlijk voor veel startende ondernemers een lastig verhaal is, is een gebruikte heftruck aanschaffen een goed alternatief. Maar welke voordelen heeft het eigenlijk?

 

Een gebruikte heftruck versus een nieuwe

Veel ondernemers denken niet direct na over het aanschaffen van gebruikte middelen voor hun bedrijf. Toch is dit ontzettend zonde en kan het je een hele hoop geld schelen. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat de kosten voor een nieuwe of gebruikte heftruck flink van elkaar kunnen verschillen, terwijl ze in gebruik nagenoeg identiek zijn. Niet voor niets is de markt voor gebruikte varianten daarom ook zo ontzettend populair. De meeste heftrucks worden namelijk voordat ze daadwerkelijk worden verkocht eerst flink opgeknapt, zodat ze er weer als nieuw uitzien. Niet alleen wordt er gekeken naar de buitenkant, maar worden bij een elektrische variant de accu’s vervangen en wordt ook het hefmechanisme helemaal nagekeken en waar nodig gereinigd en gerepareerd. 

 

Je hebt een enorme keuze

Het grootste voordeel van een gebruikte heftruck, is dat je natuurlijk ontzettend veel keuze hebt. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat er veel ondernemers zijn die hun oude heftruck inruilen en een nieuwe kopen. Deze oude heftrucks worden dan vervolgens helemaal opgeknapt en weer opnieuw te koop aangeboden. Zo kun je dus ook met een wat kleiner budget beschikken over een heftruck voor in jouw magazijn.

 

Stukken goedkoper

Je kunt je wel voorstellen dat een tweedehands heftruck een stuk voordeliger is dan een nieuwe variant. Je doet er daarom als ondernemer ook slim aan om te kijken naar gebruikte apparaten en machines. Vooral wanneer je net begint kan je dit namelijk ontzettend veel geld schelen en kun je het geld wat je over hebt volledig gebruiken om je eigen onderneming mee vooruit te helpen. Wel is het aan te raden om naar een erkende dealer te gaan, zodat je ook zeker weet dat de heftrucks volledig zijn nagekeken en je je geen zorgen hoeft te maken over bijvoorbeeld verborgen gebreken. Je kunt dan dus beter een paar euro meer betalen, dan dat je straks met een kapotte heftruck staat.