Nieuwbouw20
Image default
Woning en Tuin

Op zoek naar een duurzame kachel voor je nieuwbouw huis?

De kachel is de laatste jaren weer steeds populairder aan het worden en neemt in sommige huizen alle taken van de centrale verwarming volledig over. Sommige mensen zien het hebben van een kachel echter nog niet helemaal zitten vanwege het werk dat erbij komt kijken. Er is echter een kachel, waarbij veel werk uit handen wordt genomen door… de kachel zelf!

 

Pelletkachel

Voor wie eigenlijk wel voor de gezelligheid en sfeer van een kachel wil gaan, maar het niet zo ziet zitten om dagelijks hout te hakken, klieven en naar binnen te slepen, is er een relatief nieuwe optie. We hebben het nu over de pelletkachel, een hypermoderne kachel. Deze kachel brandt op pellets, dat zijn kleine, samengeperste stukjes resthout. Het vuur brandt daardoor wel een beetje anders dan in een houtkachel, maar dat deert niet toch?

 

Computergestuurd

Wanneer je aan een kachel denkt, denk je waarschijnlijk niet direct aan een hypermodern ding dat computergestuurd is. Toch is dat wel het geval als het om de pelletkachel gaat. Deze kachel is uitgerust met een computer die verschillende dingen, bijvoorbeeld de temperatuur, maar ook de afvoer van rookgassen en de hoeveelheid pellets, meet. Wordt het te heet? Dan regelt de computer dat de kachel minder hard gaat branden.

 

De duurzame optie

Een pelletkachel heeft een hoog rendement, waardoor deze kachel één van de meest duurzame opties is op het gebied van verwarmen. De manier van stoken is een stuk milieuvriendelijker en daarnaast hebben sommige pelletkachels wel een rendement van 97% halen in vergelijking met houtkachels. Daarom krijg je op dit moment ook nog subsidie van de overheid om een pelletkachel aan te schaffen. Een goede investering dus.

 

Waar koop ik die?

Wanneer je op zoek gaat naar een pelletkachel is het belangrijk dat je deze koopt bij een expert, die de kachel ook kan monteren. Op deze manier ben je verzekerd van de kwaliteit en kan je de monteur ook bellen als er wat mis is met de kachel. Uwkachel is een expert op het gebied van kachels en zij leveren door heel Nederland.

https://www.uwkachel.nl