Nieuwbouw20
Image default
Dienstverlening

Totaalonderhoud uitleg: wat kun je verwachten?

Totaalonderhoud uitleg: wat kun je verwachten?

Is jouw woning of bedrijfspand toe aan een grote opknapbeurt? Zijn de kozijnen rot? Begint het schilderwerk te bladeren? Voldoet de isolatie niet meer aan de hedendaagse eisen? Of moeten de vloeren volledig worden aangepakt? Dan kun je het best een specialist inschakelen voor totaalonderhoud. Wat is dit precies? En welke werkzaamheden vallen eronder? Totaalonderhoud uitleg!

Totaalonderhoud uitleg

Totaalonderhoud omvat alle werkzaamheden waarmee je jouw woning of vastgoed kunt renoveren, onderhouden en verduurzamen. Dit kan verschillende werkzaamheden betreffen: het schilderwerk bijvoorbeeld, de vloeren of een complete renovatie.

Waarom renoveren?

Totaalonderhoud wordt uitgevoerd om ervoor te zorgen dat een woning of bedrijfspand er weer tip top uitziet en optimaal functioneert. Zo kun je met verschillende werkzaamheden het binnen- en buitengedeelte onderhanden laten nemen: van de kelder tot de nok. Tegenwoordig kiezen veel vastgoedbezitters voor verduurzaming van hun panden. Met goede isolatie en beglazing bijvoorbeeld.

Werkzaamheden totaalonderhoud + uitleg!

Of het nou om het de gevels, de vloeren, het raamwerk of de kozijnen gaat: bij totaalonderhoud kun je aan elke mogelijke klus aan je huis denken. We hebben de meest uitgevoerde werkzaamheden voor je op een rij gezet.

Schilderwerk binnen en buiten

Schilderwerk is de basis voor een stralend, fris pand. Frisse binnen- en buitenmuren geven je pand weer een ‘als nieuwe-look’. En bij het verven van buitenmuren wordt meteen een extra beschermlaag aangebracht, die de muren tegen weer en wind beschermt!

Het vloerwerk

Het aanbrengen van een vloercoating valt ook onder totaalonderhoud. Hierbij wordt een slijt- en krasvaste laag aangebracht op de ondervloer, waardoor deze weer als nieuw oogt. Beton, anhydriet en cement zijn het meest geschikt als ondervloer voor een coating. We zien dit veel in scholen en andere openbare gebouwen.

Energiebesparende oplossingen

Veel huizenbezitters kiezen anno 2021 voor energetische oplossingen, oftewel: maatregelen waarmee hun pand energiezuinger wordt. Goede isolatie is de meest gekozen oplossing en daarnaast vervangen veel mensen hun beglazing voor isolerend glas.

Renovatie

Totaalonderhoud is er natuurlijk ook ‘gewoon’ voor een totale renovatie. Hierbij kun je denken aan het vernieuwen of vervangen van de kozijnen, het repareren van scheuren in gevels en vloeren en wandafwerking. Sommige huizenbezitters kiezen voor een meerjaren onderhoudsplan, waarbij ze eens in de zoveel jaar onderhoud laten uitvoeren om hun vastgoed up to date te houden.