Nieuwbouw20
Image default
Woning en Tuin

Veel inbraak bij jou in de buurt? Check dan deze tips!

Inbraak in de buurt kan een super vervelend gevoel geven. Het gevaar komt veel te dichtbij. Of een buurt veilig is of niet kan je zelf best lastig bepalen door er even door heen te rijden of lopen. Gelukkig houdt de politie dit tegenwoordig goed bij en publiceert inbraken en poging tot een woninginbraak online op Misdaad in Kaart. Dit houden ze tot 3 maanden terug bij. Check nu zelf op deze handige inbraakkaart of er inbrekers actief zijn bij jou in de buurt. 

Last van veel inbraken of pogingen in je buurt? Lees dan deze drie tips hoe je inbrekers kan afschikken. 

Tip 1: Zorg voor een goede bewakingscamera

Inbrekers zijn misschien jouw nachtmerrie, de nachtmerrie is een inbreker een bewakingscamera. Wanneer een inbreker wordt vastgelegd op beeld kan de politie gericht naar de persoon op zoek gaan. Ook kunnen de beelden worden gedeeld met Tv-programma’s zoals Opsporing Gezocht. Door deze camerabeelden wordt de pakkans veel groter. Inbrekers slaan huizen met een beveiligingscamera daarom sneller over om in te breken. Hierbij helpt het wel als je op de ramen en deuren aangeeft dat er een beveiligingscamera actief is. 

Tip 2: Zorg voor een hele goede beveiligingscameraEr bestaan tegenwoordig beveiligingscamera’s die inbrekers nog meer afschikken. Dit zijn dome camera’s. Een dome camera heeft als voordeel dat het onduidelijk is naar welke kant de lens zich richt. Een inbreker weet dus nooit zeker of hij een beeld is of niet. Ook zit er een extra goede behuizing om een dome camera. Dit maakt de camera robuust en beschermt tegen vandalisme. Ook zorgt deze behuizing er daarnaast voor dat er geen vuil, stof en vocht binnenkomt en is hij bestand tegen alle weersomstandigheden.

Tip 3: Zorg dat de ramen en deuren gesloten zijn als je weggaat. 

Goede beveiligingscamera’s helpen enorm om inbrekers buiten je huis te houden. Toch is de belangrijkste tip om altijd te zorgen dat je ramen en deuren gesloten zijn als je weggaat. Niet alleen bij een lange trip, maar ook als je bijvoorbeeld even boodschappen gaat doen. Met open ramen en deuren maak je het een inbreker veel te makkelijk om binnen te komen. 

 

 

 

 

 

https://www.feenstra.com