Nieuwbouw20
Image default
Woningen

Verbouwen? Gebruik PVC

Tegenwoordig proberen we tijdens het verbouwen zoveel mogelijk rekening te houden met duurzaamheid, dit is ook steeds meer nodig als je kijkt naar de planeet. Heb je er daarom al wel eens aan gedacht om PVC te kiezen als materiaal? Een stuk duurzamer dan hout. We vertellen je graag meer.

Wat is PVC?

PVC is een veelgebruikte kunststof. PVC schroten kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Zoals plafonds, sierpanelen en boeiboorden. PVC wordt vaak gebruikt vanwege het gemak van fabricage en isolerende eigenschappen. Bovendien kan PVC in elke vorm worden gevormd. Daarom wordt het vaak gebruikt voor producten met complexe vormen.

Bekende soorten PVC

Een bekend merk dat PVC schroten aanbiedt is Twinson. Twinson heeft onderhoudsarme PVC planken. Twinson is een onderhoudsvriendelijk alternatief voor traditioneel hardhout. Twinson vloeren zijn gemaakt van een unieke combinatie van hout en PVC, waardoor ze een warme uitstraling hebben met behoud van de elasticiteit van PVC. Twinson vloeren zijn eenvoudig te leggen en aan beide zijden te gebruiken waardoor je kunt kiezen uit twee verschillende constructies. Uiteraard kunt u kiezen uit verschillende hulpprofielen om de juiste uitstraling te krijgen.

Een andere populaire optie voor kunststof panelen is Unipanel. Unipanel bouwpanelen zijn gemaakt van High Density Polyethylene (HDPE) en zijn daardoor zeer duurzaam. Deze panelen zijn geschikt voor buitengevelbekleding en binnenmuren, evenals niet-dragende binnen- en buitentoepassingen. Unipanel heeft bijna dezelfde kwaliteit als hout. Het uitzicht is dus eigenlijk hetzelfde. In tegenstelling tot hout hebben Unipanel platen minder onderhoud nodig.

De laatste optie die we uitlichten is Florence. Badkamers, keukens en zelfs buitentoepassingen zijn perfect voor Florentijnse plafondsystemen! De elegante riem geeft elke ruimte een high-end look en is toch ingetogen. Extra schilderen of retoucheren is niet nodig. Florence is verkrijgbaar in verschillende lichte kleuren en oppervlaktestructuren. Bovendien is het materiaal volledig recyclebaar.

Voordelen

De voordelen van PVC schroten zijn eindeloos. Zo heb je er weinig onderhoud aan en is het onderhoud wat je wel moet doen niet lastig. Ook zullen de schroten niet roesten en is het materiaal ongevoelig voor vocht, dat maakt het ook buiten geschikt. Verder zijn ze volledig recyclebaar en herbruikbaar en heeft het isolerende eigenschappen. Zoals je ziet zijn er veel redenen om te kiezen voor PVC.