Nieuwbouw20
Image default
Woning en Tuin

Zo richt je je tuin in

Wanneer je in een nieuwbouwwoning gaat wonen, kan je veel zelf bepalen. Zo kan je zelf kiezen welke keuken, badkamer en indeling het huis gaat krijgen. Het moet immers toch nog gebouwd worden, dan kan je het beter meteen helemaal in je eigen smaak laten bouwen. Dat geldt ook voor de tuin. De tuin wordt kaal opgeleverd en je moet zelf bepalen wat je ermee gaat doen. Deze dingen mogen niet ontbreken in een gemiddelde tuin.

Afscherming

Je tuin is onderdeel van je woning en je wil niet dat iedereen zomaar erin en eruit kan lopen. Ook wil je niet dat buren of voorbijgangers voortdurend naar binnen kijken. Je hebt behoefte aan privacy. Een goede afscherming is daarom essentieel in je tuin. Je kan bijvoorbeeld een mooie schutting laten plaatsen. Een goede schutting staat mooi en is essentieel om de privacy in de tuin te kunnen waarborgen. 

Terras

In de tuin wil je optimaal kunnen genieten en relaxen. Wat daarvoor nodig is, is een fijne plek om te kunnen ontspannen. Dat kan door een terras aan te leggen en daar een heerlijke lounge set op te plaatsen. Het terras moet wel goed aangelegd worden. Je hebt er de juiste tegels voor nodig. Dat is natuurlijk afhankelijk van wat je mooi vindt en waar je van houdt. Naast de juiste tegels is het belangrijk om te weten waar je het terras wil aanleggen. Wil je hem in de zon of juist niet? Om uiteindelijk te bepalen waar je het terras wil aanleggen, moet je weten in welke richting je tuin ligt. Zo weet je ook waar de zon staat gedurende de dag.

Beplanting

Wil je planten in je tuin of wil je juist alleen bestrating? En wil je planten of juist gras? En als je dan kiest voor gras, wil je gras zelf zaaien of wil je het er kant en klaar inleggen? Het zijn allemaal keuzes die je moet maken. De keuze voor welke planten kan je ook later nog maken, maar het is wel handig om te weten wat de indeling wordt, voordat je in het huis gaat wonen.