Nieuwbouw20
Image default
Woningen

Enkele tips om je nieuwbouwhuis in te richten

Heb je onlangs een nieuwbouwhuis gekocht? Gefeliciteerd! Waarschijnlijk moet je nog even wachten totdat het af is, omdat het nog gebouwd moet worden. Dat je iets langer moet wachten is niet erg, omdat je dan genoeg tijd hebt om overal goed over na te denken. Nu je huis helemaal nieuw wordt gebouwd, is het verstandig om sommige dingen direct te laten plaatsen. Je zult merken dat wanneer je al in je woning woont, je niet snel meer gaat klussen. Welke zaken moet je direct goed aanpakken?

Vloerverwarming

Als je vloerverwarming overweegt, is het verstandig om dit direct te laten plaatsen in je woning. Als je denkt dat je dit later pas wil gaan doen, geeft het zoveel meer gedoe. Alle meubels moeten eruit, en ook de vloer die je dan hebt gelegd. Nu is het huis nog leeg dus is het relatief makkelijk te plaatsen. Wanneer je dit niet direct laat doen, zul je er spijt van krijgen.

Keuken

In een nieuwbouwwoning kan je meestal zelf kiezen welke keuken je erin laat plaatsen. Als je nu goed nadenkt over wat je allemaal wil in een keuken, hoef je over een aantal jaar niet opnieuw een keuken te laten plaatsen. Denk bijvoorbeeld goed na over waar je de kookplek wil laten plaatsen. Laat ook gelijk een glazen achterwand in de keuken plaatsen, zodat je de keuken makkelijk schoon kan houden en je niet de vers geverfde muren vies maakt met kookspetters. Als je daar nu de tijd voor neemt, voorkom je dat je later spijt gaat krijgen.

Stopcontacten

Nu je huis nog helemaal open ligt, is het verstandig om goed na te denken hoeveel stopcontacten je wil in elke ruimte en op welke plek die moeten komen. Dat weet je door alvast een indeling van je woning te maken. Het is jammer als je erachter komt dat je bijvoorbeeld ’s nachts niet je telefoon kan opladen, omdat je geen stopcontact vlakbij je bed hebt. Deze zaken kun je voorkomen door er van te voren goed over na te denken.