Nieuwbouw20
Image default
Verbouwen

De soorten vinyl vloeren

Nu we dat uitgezocht hebben, is het belangrijk om uit te leggen dat er drie belangrijke soorten vloeren zijn die binnen de vinyl (of PVC) categorie vallen.

De vinyl plank

Luxury vinyl planken (ook wel LVP genoemd) zijn de meest populaire imitatie houten vloeren op de markt. Het is waterdicht, u kunt het gebruiken om allerlei klassieke houten vloer ontwerpen te maken, en de kosten om vinyl planken vloeren te installeren zijn veel goedkoper dan de kosten om hardhout te kopen en te installeren.

Vinyl planken vloeren kunnen worden geleverd met een harde of een flexibele kern, afhankelijk van het product. Als u kiest voor een product met een harde kern, heeft u een paar extra opties:

  • WPC (wood-plastic composite) kernen gebruiken een mix van kunststof en houtmeel om een veerkrachtige, natuurlijk aanvoelende vloer te creëren.

  • SPC (stone-plastic composite) cores gebruiken een mix van kunststof en kalksteenpoeder om een ultra-duurzame vloer te creëren.

  • EVP (engineered vinyl plank) vloeren zijn vaak een mix van verschillende soorten kunststof voor extra voordelen. 

  • En nogmaals: al deze opties zijn verschillende soorten PVC vloeren!

Het punt is dat u heel veel keuzes hebt. En hoewel er enkele nadelen zijn aan vinyl planken vloeren, wegen de voordelen gemakkelijk op tegen de nadelen. 

De vinyl tegels

Vinyl tegels hebben exact dezelfde eigenschappen als vinyl planken. Het kan worden geleverd als een hard of een flexibel product, je kunt WPC, SPC, of EVP kernen krijgen, het is waterdicht, enz. Vaak zijn de PVC tegels voorzien van een realistische tegel/beton design zoals het geval is bij de Moduleo Jetstone 46942 Select PVC vloeren.

Wat is het verschil tussen vinyltegels en vinylplanken?

Vinyl planken zijn gemaakt om er uit te zien als hout. Vinyltegels zijn gemaakt om eruit te zien als – u raadt het al – verschillende soorten vloertegels! We hebben het over leisteen, graniet, marmer, noem maar op.

En dat betekent dat ze meestal in vierkante stukken komen in plaats van rechthoekige planken. Nogmaals: al deze producten-LVP, LVT, WPC, SPC, EVP- zijn gewoon verschillende soorten PVC-vloeren (ook wel vinylvloeren genoemd).

Bovendien kunnen al deze soorten worden geïnstalleerd als klikvloer, los te leggen vloer of gelijmde vloer. Het hangt gewoon van het product af. 

Het vel vinyl in een rol

Het derde type vinyl vloerbedekking is plaatvloer. Dit is het ouderwetse vinyl met patronen dat u zich waarschijnlijk herinnert uit de keukens en badkamers van uw kindertijd.

Het komt in grote vellen die worden gesneden om uw ruimte te passen, en dan vastgelijmd. Het is niet een van de makkelijkste soorten vloerbedekking om te installeren, maar het is goedkoop en super duurzaam. En ja, het is ook een soort PVC-vloer.

https://vloerenbaas.nl