Nieuwbouw20
Image default
Woning en Tuin

Dit is hoe je de perfecte hoogte van je verlichting uitkiest

Wat mensen niet weten is dat het handig is om een lichtplan te maken voor je woning. Een lichtplan voor je keuken is namelijk anders dan een lichtplan voor je woonkamer of slaapkamer. Hierbij is goed advies belangrijk.

We zouden vaker met verlichting moeten beginnen

Als je gaat verhuizen of verbouwen denk je meteen aan verf of behang en ook aan de inrichting. Maar de meeste mensen denken niet aan verlichting. Terwijl dit echt een heel belangrijk punt is. Hiermee creëer je naast sfeer ook de uitstraling van je huis.

Het is heel erg belangrijk om te kijken wat de perfecte hoogte is voor je verlichting. Maar hoe kies je die hoogte?

Als eerste kijk je naar de soort verlichting die je nodig hebt. Wil je een plafondlamp? Of alleen sfeerverlichting? Of wil je iets specifieks uitlichten zoals een mooi schilderij?

Zodra je bepaald hebt wat je precies voor soort verlicht wil hebben kan je de lamp uit gaan kiezen.

Ik heb het niet over fruit, maar over verlichting

Daarnaast is het ook belangrijk om een goede peer uit te zoeken. Elke peer geeft ander soort licht. Geel of bijvoorbeeld wit licht. Met wit licht is het licht vaak feller en cooler, maar wil je een warme uitstraling dan kan je beter voor wat geler licht gaan. Dus dat is wel iets om goed over na te denken. Door te spelen met verlichting in je woonkamer kan je alle kanten op.

Creëer een leuk hoekje om te lezen door daar een goede leeslamp met feller licht te plaatsen. Misschien ook handig om die te kunnen dimmen zodat je er ook lekker kunt zitten zonder boek.