Nieuwbouw20
Image default
Woningen

Duurzamer wonen: waar moet je beginnen?

Wil jij jouw steentje bijdragen aan een beter milieu? Of schrik je elke maand van de hoge energierekening? Kies er dan voor om duurzamer te wonen. Om verdere klimaatverandering te voorkomen moeten we uiteindelijk allemaal op groene energie overstappen. Zo ben je niet alleen maatschappelijk verantwoord bezig, maar bespaar je ook nog eens geld.

Waarom kiezen voor duurzamer wonen?

Duurzamer wonen is beter voor het klimaat. Je vermindert door het gebruik van groene energie namelijk de CO2 uitstoot. Groene energie wordt opgewekt doornatuurlijke energiebronnen zoals waterkracht, zonne- en windenergie en biomassa. Je bent daarmee op een milieuvriendelijke manier bezig om jouw woning te voorzien van stroom. Tevens is het voordelig voor jezelf. Op korte termijn bespaar je maandelijks flink wat kosten op de energierekening. Op de lange termijn ben je uiteindelijk ook minder geld kwijt aan het onderhouden van jouw woning. Door duurzamer te wonen gaat jouw woning langer mee en stijgt de waarde van je huis.  

Hoe kun jij duurzamer wonen?

Duurzamer wonen klinkt misschien als een lastige kwestie. Echter hoeft het groener maken van jouw woning niet zo gecompliceerd te zijn. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit dak- en muurisolatie om warmte binnen te houden. Dit kan al veel schelen op de energierekening. Verder kun je kiezen om een warmtepomp te installeren. Een luchtwarmtepomp gebruikt buitenlucht om jouw huis en water te verwarmen. Ook kun jij je woning nog gasvrij maken door over te stappen op elektrische energie. Voor het hanteren van deze groene opties krijg je tevens subsidies vanuit de overheid.

Investeer in zonnepanelen

Daarnaast heb je nog de keuze om zonnepanelen te monteren. Deze wekken door middel van zonnestralen energie op. Met deze groene energie voorzie jij jouw huishouden van warmte en stroom. Wel moet je voorafgaand goed nagaan of jouw dak wel geschikt is voor zonnepanelen. Zo is het bijvoorbeeld het meest gunstig als jouw dak gericht staat op het zuiden en een hellingshoek van 35 graden heeft om het maximale uit jouw zonnepanelen te halen.

Tref maatregelen op basis van jouw situatie

Elke woning is anders en heeft daardoor andere mogelijkheden om duurzamer te wonen. Een huisscan is de start van duurzamer wonen. Op basis van deze analyse tref jij maatregelen die passend zijn voor jouw woning. Een huisscan geeft antwoorden op de vragen of het loont voor jou om te investeren in isolatie, hoeveel het verduurzamen je gaat kosten en hoeveel je jaarlijks kan besparen op energiekosten en of jouw woning geschikt is voor zonnepanelen. Uiteindelijk zorgt dit niet alleen voor meer wooncomfort, maar ook voor een hoger rendement doordat je huis in waarde stijgt.

Breng jouw woning in kaart

Stap vandaag nog over op duurzame energie. Laat een scan maken van jouw woning en bekijk wat de beste mogelijkheden voor jou zijn om duurzamer te wonen. Wanneer je een huisscan laat maken door www.solease.nl ben je verzekerd van eerlijk advies. Binnen 3 minuten heb jij een persoonlijk stappenplan voor het verduurzamen van jouw woning en weet je wat je ermee bespaart.