Nieuwbouw20
Image default
Verbouwen

Een coating kan je veel geld besparen!

Als je industriële apparatuur aanschaft dan zijn dit vaak dure investeringen. Je wilt dan ook altijd dat deze apparatuur zo lang mogelijk meegaat. Je kunt de levensduur van de apparatuur verlengen door de producten te beschermen middels een coating. Door een coating op de apparatuur aan te brengen wordt het product beschermd tegen schade. Een coating kan op diverse manieren worden aangebracht. Dit kan door middel van stralen, schooperen of door een poedercoating aan te brengen. Alle drie de opties zijn solide opties om de apparatuur te beschermen en verschillen voornamelijk in prijs en beschermingsgraad van de apparatuur. Dit geldt zowel voor apparatuur die binnen gebruikt wordt als voor apparatuur die buiten gebruikt wordt. De machines die buiten gebruikt worden dienen uiteraard op een ander manier gecoat te worden dan machines die bijvoorbeeld binnen staan. De tuinmachines moeten naast de reguliere bescherming ook beschermd worden tegen alle krachten der natuur.

Poedercoaten

Poedercoating is de modernste manier van coating aanbrengen en daarmee de meest milieuvriendelijke manier van coaten. Het te coaten object wordt eerst elektrostatisch geladen en wordt vervolgens gepoederd. Door de elektrostatische staat van het te coaten object hecht het poeder zich aan het object. Op deze manier heb je dus geen water of verf nodig om een object te coaten. Dit maakt poedercoating zo’n milieuvriendelijke manier van coaten. Poedercoaten is een manier van coaten die je over het algemeen niet zelf kunt uitvoeren. Er zijn dure machines nodig om dit op de juiste manier te laten gebeuren. Laat dit dan ook altijd door een professioneel bedrijf doen!

Zelf coating aanbrengen

Om geld te besparen kun je ervoor kiezen om zelf apparatuur te coaten. We kunnen dit echter niet aanraden in verband met de mogelijke fouten die je hierbij kunt maken. Het kan in eerste instantie een hoop geld schelen maar de kans is groot dat je er op de lange termijn geen winst op zult maken. Als je toch zelf de coating wilt aanbrengen, dien je je goed in te lezen in de manier waarop dit het beste kan. Je kunt zelf coating aanbrengen door bij een speciaalzaak coating verf te kopen. Deze coating verf dien je op de juiste manier op het te coaten object aan te brengen om zo een beschermlaag te creëren.