Nieuwbouw20
Image default
Verbouwen

Hoe creëer je een goede werkplek in een magazijn?

Werknemers in een magazijn zijn vaak medewerkers die fysiek werk verrichten. Als werkgever is het aan jou de taak om je medewerkers zo min mogelijk belast te laten raken met dit fysieke werk. Je kunt dit op diverse manieren doen. Je kunt de medewerkers meer pauzes geven om zo de continue fysieke belasting weg te nemen of door het daadwerkelijk uit te voeren werk te verlichten. In veel magazijnen ligt de werkdruk echter hoog en is het inlassen van extra pauzes niet echt een optie. Daarom hebben we in deze blog enkele manieren om het uit te voeren werk te verlichten voor je op een rijtje gezet. 

Palletwagens

Een palletwagen, of pompwagen, is een apparaat dat gebruikt wordt om pallets van a naar b te verplaatsen De palletwagen wordt onder een pallet gestoken en vervolgens wordt deze opgetild door de palletwagen. Door de palletwagen kun je de pallets op een gemakkelijke en bijna zonder kracht verplaatsen. Het gebruik van palletwagens en met name het juiste gebruik van palletwagens kan het werk voor de medewerkers enorm vergemakkelijken. De palletwagen voert zo goed als al het fysieke werk uit en hierdoor blijft de medewerker ontlast. Je kunt als het gaat om palletwagens kiezen tussen de reguliere en de elektrische variant. De elektrische pompwagen is uiteraard duurder dan de reguliere palletwagen, maar is in veel gevallen het prijsverschil wel waard! Als je de palletwagen op reguliere basis dient te gebruiken, dient deze ook zo gemakkelijk mogelijk in gebruik te zijn. Als je de palletwagen dus iedere dag meerdere keren dient te gebruiken, dan is een elektrische palletwagen zeker het overwegen waard!

Heftafels

Heftafels zijn essentieel in iedere onderneming waarin spullen van a naar b vervoerd moeten worden. Het gaat in dit geval om spullen die niet op een pallet vervoerd dienen te worden. De heftafels zijn vervoers tafels voor bijvoorbeeld losse objecten. Doordat de heftafels in hoogte versteld kunnen worden, kun je vaak het te vervoeren object hier gemakkelijk op plaatsen. Daarnaast kan een heftafel gebruikt worden om op te werken. Door de heftafel op de juiste hoogte af te stellen kun je als medewerker op de perfecte hoogte werken. Hierdoor minimaliseer je de kans op rug-en nekklachten!