Nieuwbouw20
Image default
Verbouwen

Een nieuw raam! En nu?

Zonlicht is goed voor vrijwel iedereen. Behalve dat je een dagelijkse dosis vitamine D van de zon wil is het ook vaak goed voor je humeur. Daarbij zorgt de zon ervoor dat je lichaam je interne klok optijd laat lopen en je uitgerust wakker kan worden. Daarom investeren veel mensen in meer ramen. Behalve dat je meer zonlicht in huis krijgt, helpt het ook om genoeg frisse lucht binnen te krijgen. Met meer ramen kun je namelijk beter ventileren.

Daarom een nieuw raam

Genoeg redenen dus om een extra raam in je huis te laten plaatsen. Vaak neemt een bouwbedrijf vrijwel alle zorgen uit handen. Alleen dan is er een raam. Waar moet dan nog rekening mee gehouden worden qua sluitingen en ander raambeslag. In dit blog vertellen we je er alles over.

Wat is raambeslag?

Als een raam wordt geplaatst dan doet men dat met een redelijk kaal raam. Vaak wordt gekozen voor kunststof, soms ook nog voor hout. Als je mazzel hebt is er al een sluiting aangebracht in het kozijn. Dan hoef je alleen nog een kruk te monteren en eventueel zaken voor het ventileren. Soms moet je ook meer zaken op je raam monteren. Alles wat je op je raam monteert valt in principe onder raambeslag.

Raam bijzetsloten

Als je raam nog niet voldoende beveiliging heeft dan kun je kiezen om dit te verbeteren met extra sloten. De makkelijkste manier daarvoor is het oplegslot. Dit raambeslag zorgt ervoor dat je raam een extra beveiligingspunt heeft wat een inbraak moeilijker maakt. Een andere optie is om een beveiligd raamboompje te plaatsen. Deze zijn tegenwoordig te verkrijgen met een cilindervergrendeling die zelfs aan een SKG**-normering voldoet. Bijkomend voordeel is dat veel raamboompjes een nok hebben die in de sluitkom kan, waardoor je meteen een ventilatiestand hebt.

Ventileren met raambeslag

Naast raamboompjes heb je ook ander raambeslag die de hoeveelheid frisse lucht in je huis ten goede kan komen. Als je bijvoorbeeld je beveiliging al prima in orde hebt met bijvoorbeeld een meerpuntssluiting voor je raam, dan is een raamboompje lichtelijk overbodig. Daarom kiezen voor ander raambeslag. Goede opties zijn dan kierstandhouders voor ramen en raamuitzetters. Het grote voordeel van dit soort raambeslag is dat ze ervoor zorgen dat het raam niet gaat klapperen tijdens het ventileren. Zo heb je dus geen last van je raam.

Mocht je nou zelf je woonplezier willen vergroten met wat kwalitatief goed raambeslag. Kijk dan eens wat de expert aanbiedt. Ga naar de slotenmaker, ga naar Toplock.nl

https://www.toplock.nl/raambeslag