Nieuwbouw20
Image default
Bedrijven

Een houten jacuzzi kopen, waar moet je op letten?

We weten niet of het de bubbelende jets zijn of het warme, natuurlijke hout, maar er is iets met een houten hot tub waardoor het lijkt alsof het de gezelligste plek op aarde is. We weten niet of je er al ooit in hebt gezeten, maar als je er alleen al naar kijkt, voel je je ontspannen en kom je bij van een lange dag. Misschien is het hun natuurlijke look en feel waardoor we er helemaal weg van zijn! Hier zijn een aantal tips waar je op moet letten wanneer je een houten jacuzzi koopt!

Waar let je op bij het kopen van een houten jacuzzi?

Wanneer je gaat winkelen voor een nieuwe houten jacuzzi, zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden.

Is het hout duurzaam?

Ten eerste moet je er zeker van zijn dat het hout van nature duurzaam is en niet chemisch behandeld, aangezien dit van invloed is op de houdbaarheid van het hout na verloop van tijd.

Check het hardware

Ook moet je kijken naar hardware zoals schroeven en scharnieren – als deze zijn gemaakt van lage kwaliteit metalen, kunnen ze uiteindelijk roesten of roesten na verloop van tijd. Wanneer je een houten jacuzzi gaat kopen, wees dan niet bang om de verkoper te vragen welke materialen zijn gebruikt bij de constructie, zodat je deze kunt vergelijken met de lijst van dingen waar je op moet letten. Als ze aarzelen om te antwoorden of zeggen dat ze het niet zeker weten, dan is dat waarschijnlijk een teken dat ze weten dat er iets mis is. 

Kies voor hard hout

Je moet ook nagaan of de tobbe van hardhout of zachthout is gemaakt. Wees voorzichtig als je een badkuip van zacht hout koopt, want dat kan snel kromtrekken of barsten. Als je wilt dat je bad vele jaren meegaat, kies dan voor een hardhouten bad, want dat gaat langer mee dan zachthout en is stabieler. 

Weet je nu waar je op moet letten? En ben je enthousiast om opzoek te gaan naar een houten jacuzzi? Twijfel dan niet langer en bezoek de website: Serenaspa.nl!

Gerelateerde artikelen

Keukens Duitsland, waarom kiezen voor een Duitse keuken?

Vacatures in de woningbouw nemen toe

Wat zijn steigers?