Nieuwbouw20
Image default
Zakelijk

Ervoor zorgen dat je producten waterdicht kunt verpakken

Producten kunnen worden aangetast door vocht en vuil als ze onbeschermd ergens staan opgeslagen. Door je producten te verpakken met krimpfolie kun je ervoor zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft en de producten niet beschadigen. Krimpfolie is een dunne folie van kunststof en wordt meestal gemaakt van polyethyleen of polypropyleen. Dit materiaal is zeer flexibel en daarom ook zo geschikt om te gebruiken als verpakkingsmateriaal. Het folie ‘krimpt’ door het te verhitten wat ook wel sealen of wrappen wordt genoemd. De krimpfolie sluit dan als een 2e huid aan om hetgeen wat je wilt verpakken. Zoek je dus naar een manier om je materialen of producten te beschermen tegen vocht en andere weersinvloeden, dan is krimpfolie een slimme oplossing.

 

Waar kun je krimpfolie voor gebruiken?

Krimpfolie is zeer veelzijdig en kan voor veel toepassingen worden gebruikt. Een veelvoorkomende toepassing van dit folie is bijvoorbeeld het beschermen van materialen en machines in de bouw tegen wind, regen en uv-straling. Je kunt er zelfs grote objecten als bouwconstructies, boten of steigers mee inpakken, zodat er een water-, stof- en winddichte ruimte wordt gecreëerd waar comfortabel gewerkt kan worden. Verpakken met krimpfolie kan ook materialen en producten beschermen tegen vocht en vuil tijdens het transport, en het wordt dan ook veelvuldig gebruikt om bijvoorbeeld om pallets met producten in te pakken.

 

Wat zijn de eigenschappen van krimpfolie?

De krimpfolie is een kunststof en volledig waterdicht waardoor het bescherming biedt tegen vocht. Het folie is biaxiaal, dat wil zeggen dat het in zowel de lengterichting als de breedterichting krimpt bij verhitting wat zorgt voor een gelijkmatige aansluiting als een 2e huid. Krimpfolie kan gemaakt zijn van gerecycled materiaal, maar ook zoals dat heet vervaardigd zijn ‘virgin’ materiaal zonder gerecycled materiaal. Sommige folie is voorzien van een UV-blokker en biedt daarmee bescherming tegen schadelijke uv-straling, zodat producten die buiten worden opgeslagen als bouwmaterialen niet kunnen worden aangetast door zonlicht.

 

De voordelen van producten verpakken met krimpfolie 

Krimpfolie is verkrijgbaar verschillende maten en kan eenvoudig aan elkaar gelast worden door verhitting als er een groter oppervlak overspannen moet worden. Is de beschermende laag niet meer nodig dan is het vrij eenvoudig de krimpfolie te verwijderen omdat deze 2e huid niet is verlijmd en ondanks de nauwe sluiting niet zit vastgeplakt aan materialen of objecten. Met krimpfolie kun je dus eenvoudig en snel je producten waterdicht verpakken en beschermen tegen de elementen.