Nieuwbouw20
Image default
Aanbiedingen

Raamfolie voor veiligheid

Als je denkt aan raamfolie denk je al gauw aan anti inkijk. Alleen heb je vele malen meer soorten dan gedacht. Er bestaat bijvoorbeeld ook veiligheid folie. Deze zorgt ervoor dat als het raam breekt dat de scherven aan het folie blijven plakken. Hierdoor heb je dat er geen losse scherven op de grond komen. Dit is heel veilig als je bijvoorbeeld huisdieren of kinderen hebt rondlopen. Die snappen namelijk niet altijd dat deze scherven gevaarlijk zijn. Dan is het gebruik van veiligheid raamfolie erg aan te raden.

 

Hoe breng je veiligheid raamfolie aan?

Het aanbrengen van dit type raamfolie is niet heel anders dan normaal raamfolie. Het enige grote verschil is dat dit type veel dikker is. Hierdoor is het wat minder beweeglijk dan normale folie. Dit is zowel een voor- als nadeel. Een voordeel is dat het niet per ongeluk aan elkaar kleeft tijdens het plakken. Een nadeel kan zijn dat het soms net even wat lastiger is om aan te brengen. Het is een secuur klusje dus houd je aandacht er goed bij.

 

De stappen die gevolgd worden om raamfolie aan te brengen:

  • Meten is weten dus daar beginnen we ook mee. Om te weten hoeveel raamfolie je nodig hebt is meten belangrijk. Daarom begin je met deze stap voordat je verder iets doet. Tel altijd iets op bij de maat die je nodig hebt. Zo voorkom je dat je te weinig hebt.
  • Maak nu het raam goed schoon. Dit kan je gemakkelijk met warm water en een druppel afwasmiddel. Als je het raam grondig reinigt zorg je ervoor dat het folie beter plakt. Je hebt dan namelijk geen viezigheid tussen het raam en folie.
  • Voor een perfect eindresultaat raden wij je aan water te gebruiken bij aanbrengen. Het gebruik van water zorgt ervoor dat het raamfolie niet gelijk vastplakt. Hierdoor heb je nog de kans om het iets te corrigeren waar nodig. Gebruik wel echt veel water want als je niet genoeg gebruikt plakt het alsnog gelijk.
  • Op elk raamfolie zit een beschermlaag. Je begint nu deze te verwijderen maar doe dit niet helemaal! Begin met een klein stukje.
  • Het plakken kan beginnen! Begin altijd in een hoek en werk zo steeds verder.
  • Zit het raamfolie helemaal naar wens? Dan is het tijd om het water te verwijderen. Dit kan je gemakkelijk met een rakel en theedoek doen. Wrijf van het midden naar de zijkanten. Vergeet niet handdoeken eronder te leggen. Er komt namelijk best wel wat water onder het folie vandaan.
  • Als het helemaal naar wens zit kun je beginnen met de afwerking. Snijd het te veel weg en je kunt genieten van het eindresultaat. Oh en natuurlijk de extra veiligheid!
https://www.plakfoliewebshop.nl/