Nieuwbouw20
Image default
Vakantie

Genieten van de mooie natuur

Genieten van een prachtige zonsondergang? Genieten van je weelderige tuin op een zwoele zomeravond? Dat kan, wanneer je van plan bent om het kopen van een blokhut te bewerkstelligen. Een blokhut vormt een sfeervolle aanvulling op je woning. Het is een extra opbergruimte, zeker wanneer je geen garage, tuinhuis of schuur hebt. Je kunt een blokhut echter ook prima inrichten als extra woonruimte.

 

Wat is een blokhut?

Een blokhut is eigenlijk precies wat de naam oproept. Het is een houten huisje van gestapelde balken met daarop veelal een puntdak en een schoorsteentje. De constructie van de hoeken is hierbij zo gefabriceerd dat ze in elkaar vallen. Dit zorgt voor een zeer stevige constructie, die wel tegen een stootje kan. De blokhut heeft dientengevolge een robuuste en stoere look.

 

Een blokhut is geen tuinhuis

Blokhutten en tuinhuizen lijken in veel aspecten ontzettend op elkaar, maar er zit een cruciaal verschil tussen de twee. De blokhut bestaat uit dikke balken, die het gebouw een stoere maar wel traditionele uitstraling geven. Een tuinhuis is vooral gericht op het praktisch nut. Een tuinhuis ziet er daarom wat geciviliseerder uit en is veelal opgebouwd uit een houtskeletbouw of stapelbouw. Door zijn logge uiterlijk past een blokhut niet in iedere tuin, terwijl een tuinhuis al geplaatst kan worden in de kleinere tuinen.

 

Waarop letten bij de aankoop van een blokhut?

Wanneer je een blokhut wil kopen, moet je rekening houden met een aantal factoren. Ten eerste bepaalt de grootte van je tuin de maximale grootte van je blokhut. Daarbij moet je je bedenken, waarvoor je de blokhut wil gebruiken. De functie bepaalt immers ook het oppervlakte wat je nodig hebt. Ten derde moet je bepalen welke vorm blokhut je wenst. Deze kan rechthoekig, vierkant of zelfs vijfhoekig zijn. Laatstgenoemde past bijvoorbeeld perfect in een hoek van je tuin. Let ook op de wanddikte van de blokhut. De gemiddelde wanddikte bedraagt 28 millimeter, want de hut moet immers tegen een stootje kunnen. Als laatste kun je op het dak letten. Wil je een plat dak of het meer traditionele schuine dak? Een plat dak is hierbij de meest betaalbare optie. Veelal worden de blokhutten geleverd in een vast formaat, maar past dit niet in je tuin kun je bij bijvoorbeeld www.blokhut.nl navraag doen of een blokhut op maat tot de mogelijkheden behoort. Veelal is dit namelijk tegen een meerprijs het geval.