Nieuwbouw20
Image default
Vakantie

Beste bezienswaardigheden om met de auto te bezoeken in Milaan

De vijf meest bezochte attracties in Milaan: Bij het plannen van een verblijf in Italië kiezen de meeste mensen waarschijnlijk voor Venetië, Rome of Florence, en daarom moet u in plaats daarvan een bezoekje brengen aan Milaan. De architectuur van Milaan is net zo gevarieerd als de musea en galerijen van de vroege middeleeuwen tot het midden van de eeuw en het hedendaags. Het design en het mode-erfgoed geven de stad ook een kosmopolitische persoonlijkheid die u nergens anders zult vinden. Als u een reis naar Italië plant, huur dan een auto in Milaan, want er zijn veel activiteiten en toeristische attracties die u kunt bezoeken.

Il Duomo

De Duomo, oftewel de kathedraal, is de grootste gotische kathedraal ter wereld. De bouw begon in 1386, maar het duurde bijna 500 jaar. Meer dan 130 pijlen en meer dan 3000 beelden sieren het dak van de Duomo; neem een lift naar het dak voor een kijkje van dichtbij.

Pinacoteca di Brera

Dit museum verenigt de Italiaanse meesters, waaronder Titiaan, Rafaël, Caravaggio en de gebroeders Bellini. Het beeld van Napoleon op de binnenplaats herinnert aan de oorsprong van deze collectie. Veel van de meest indrukwekkende schilderijen werden geplunderd in Venetië en overgebracht naar Milaan, de hoofdstad van het nieuwe koninkrijk Italië, in opdracht van de Franse generaal.

Porta Nuova

Deze relatief nieuwe wijk heeft Milaan zien groeien. De UniCredit-toren, tevens de hoogste wolkenkrabber van Italië, heeft het panorama van Milaan opnieuw gedefinieerd. Maar wat misschien nog meer in het oog springt, zijn de gebouwen van Bosco Verticals, ook al zijn ze kleiner. Deze twee verticale bossen, beplant met 900 bomen, struiken en andere soorten bloemen, zijn een surrealistisch, maar gewaardeerd spektakel, ze vertegenwoordigen een benadering van de stedelijke ontwikkeling die het milieu respecteert.

La Scala

La Scala, een van de bekendste toeristische attracties van Milaan, geniet een reputatie als eerste operagebouw sinds Antonio Salieri’s eerste uitvoering van “L’Europa Riconosciuta” in 1778. Ontworpen in de neoklassieke stijl door architect Giuseppe Piermarini, is het Rode en Gouden Theater beroemd om zijn uitstekende akoestiek, die de ware capaciteiten van een zangeres onthult, zo precies dat een voorstelling op La Scale wordt beschouwd als een vuurproef.

Quadrilatero d’Oro

Quadrilatero della moda, ook wel bekend als Quadrilatero d’Oro, is niet alleen het meest exclusieve winkelgebied van Milaan, maar ook een van de belangrijkste modecentra ter wereld. De “gouden vierhoek” omvat verschillende blokken, waarvan de meeste zijn gedecoreerd met neoklassieke architectuur.

Waarom een auto huren in Milaan?

Met autoverhuur in Milaan kunt u de stad en het prachtige Italiaanse landschap verkennen. Bezoek een van de vele aangrenzende parken of andere pittoreske Italiaanse steden zoals Monza of Gorgonzola, die op minder dan een uur rijden bereikbaar zijn. Of het nu gaat om een zakenreis of een vakantie die u hierheen brengt, met de voordelige Milaan autoverhuur op de volgende website www.autoitaly.nl kunt u online bladeren en uw auto reserveren, zodat u in een mum van tijd op uw droombestemming bent.

Rijden in Milaan: In Italië is de maximaal toegestane snelheid 130 km/u over de snelweg, 110 km/u op de hoofdwegen en 90 km/u op de secundaire wegen. En voor stedelijke gebieden is de maximumsnelheid vastgesteld tussen 50 en 70 km/u, aangegeven met borden. De snelheidslimieten zijn lager rond bevolkte gebieden, zoals in de buurt van scholen. In Milaan is er van maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur tot middernacht parkeergelegenheid op straat. Blauwe borden en markeringen geven betaalde parkeerplaatsen aan. Witte wegmarkeringen betekenen dat de parkeertijd beperkt maar gratis is. Gele parkeerplaatsen zijn gereserveerd voor speciale voertuigen zoals politie, mindervalide chauffeurs, enz. Op zon- en feestdagen is het vaak gratis om te parkeren.

https://www.autoitaly.nl/