Nieuwbouw20
Image default
Vakantie

Feiten en fabels over de bouwvak

De bouwvak is van oudsher een periode waarin alles rondom de bouw stil lag. Dit is vandaag de dag natuurlijk nog steeds zo, maar wel zien we dat er ook veel bedrijven zijn, die deels of zelfs volledig blijven werken. Dit geeft de werknemers de vrijheid om zelf te kunnen bepalen wanneer ze daadwerkelijk op vakantie kunnen gaan en zijn ze dus niet gebonden aan de bouwvak. Wel is het goed te weten dat de bouwvak altijd samenvalt met de zomervakantie, waardoor het voor veel gezinnen nog altijd een vaste periode is om te vertrekken. Maar hoe zit het exact? Wat zijn de feiten en wat ze fabels over de bouwvak? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Voor grotere bedrijven is het lastig de bouwvak over te slaan

Als relatief groot bedrijf is het lastig om de bouwvak over te kunnen slaan. Dit heeft te maken met het feit dat er vaak gewerkt wordt aan de wat grotere en ook tevens complexere projecten, waarbij ze afhankelijk zijn van externe bedrijven. Je kunt je dus wel voorstellen dat het niet praktisch is om dan open te blijven, terwijl de reguliere werkzaamheden deels of zelfs helemaal stil komen te liggen. Het is daarom dus ook niet heel vreemd dat veel grotere bedrijven ervoor kiezen om de bouwvak gewoon door te laten gaan. 

De bouwvak blijft voor altijd

Niets is natuurlijk met zekerheid te zeggen, maar wat je wel ziet, is dat er steeds meer bedrijven zijn die haar werknemers de mogelijkheid geeft om buiten de bouwvak om op vakantie te gaan. Allereerst scheelt dit enorm in de kosten en ten tweede is het verplicht stellen van vakantie natuurlijk ook niet helemaal meer iets van deze tijd. Wanneer de bouwvak zal worden afgeschaft, dat is niet met zekerheid te zeggen, maar dat het steeds minder wordt, dat moge dus wel duidelijk zijn.

Tot slot

De bouwvakvakantie is voor veel gezinnen het moment wanneer ze op vakantie gaan. Wel is het goed te weten dat de periode van vakantie per regio verschilt. Zo is Nederland onderverdeeld in verschillende regio’s en is het belangrijk vooraf te kijken wanneer jouw regio aan de beurt is. Via https://www.schoolvakantie-kalender.nl/bouwvak.html kun je exact zien wanneer de bouwvak is, zodat je tijdig kunt beginnen met het plannen van je vakantieplannen.