Nieuwbouw20
Image default
Woningen

Glasdiscount.nl – de glasspecialist voor nieuwbouw projecten

Ga je aan de slag met het bouwen van een nieuwe woning, dan krijg je al snel te maken met tal van regels. Zo is het voor een nieuwbouwwoning verplicht dat de vergunningsaanvraag voldoet aan de BENG-eisen. Dit zijn de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen. Dit heeft te maken met de wens tot verduurzaming, wat weer een gevolg is van het EPD (Energy Performance of Buildings Directive). Het gebruik van glas neemt daarin een belangrijke positie in. Je kunt namelijk flink besparen op de energierekening door te kiezen voor specifiek glas.

Glas is van belang bij je volgende nieuwe woning

Bij nieuwbouwprojecten komen tal van zaken kijken. Zo zal je te maken krijgen met verschillende vormen van isolatie en misschien wil je ook wel geheel gasloos wonen. Ook draag naar glas komt dan ongetwijfeld aan de orde. Dat lijkt wellicht slechts een detail, maar het gebruik van het juiste type glas kan een behoorlijke impact hebben. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor extra veel daglicht in de nieuwbouwwoning door het laten plaatsen van een plat dak lichtstraat. In dat geval is het raadzaam om je goed te laten informeren.

Glazen schuifdeuren als sfeer verhogend element

Naast de plat dak lichtstraat is de glazen schuifdeur ook een manier op de woning een extra dimensie te geven. Het zorgt voor een duidelijke afscheiding tussen twee ruimtes terwijl het open karakter van bijvoorbeeld de woonkamer behouden blijft. Zo’n schuifdeur past perfect in de meeste interieurstijlen en benadrukt vaak de goede smaak. Glazen schuifdeuren zijn daarnaast in verschillende stijlen verkrijgbaar zodat je altijd een schuifdeur kan vinden die bij je past. Ook hierbij is het wenselijk om je goed te laten informeren. Alleen op die manier kun je een verantwoorde keuze maken zodat je nog jarenlang kan genieten van een sfeervolle woning waarbij je het gevoel hebt echt thuis te zijn.