Nieuwbouw20
Image default
Dienstverlening

Wat is een krachtstroom precies?

Een krachtstroom is een type elektriciteitsaansluiting dat meer vermogen heeft dan een normale stekker bijvoorbeeld. De stroom is hetzelfde maar de volt is anders. Bij een normale stekker is het ongeveer zo een 230 volt maar bij een krachtstroom is het 400 volt. het is best zwaar en moeilijk om zo een betere kabel aan te leggen en te sluiten. Het kan van 800 tot de 1500 verschillen. Het uurloon kan van 50 tot en met 150 euro per uur kosten voor de elektriciens die de stroom voor je gaan aansluiten. Waar heb je ook zo een hoge stroom voor nodig in je huis? Ken jij mensen die het hebben want ik niet.

Waar heb je een krachtstroom voor nodig in je huis?

Wil jij een sauna, jacuzzi of een elektrische oplader voor de auto hebben in je huis of op je oprit? Je hebt dan een krachtstroom nodig. Je kunt niet de sauna goed verwarmen met een kleine stekker en wel een een grote stekker dat de jacuzzi dus veel sneller warm kan maken. Heb je een elektrische auto? Je wilt dan wel natuurlijk dat de auto snel kan opladen en daarom heb je zoveel volt nodig om je auto op te laden. Het gaat dan veel sneller als je dus een stekker gebruikt met veel meer volt. 

Kan jij zelf niet de krachtstroom installeren? 

Je kunt een elektricien bellen en een afspraak maken met de elektricien. Er komen dan een paar elektriciens die je gaan helpen met de elektra. Je kunt ook zelf de krachtstroom aansluiten in je huis of tuin als je weet hoe het wel moet. Je kunt het beter aan een elektricien overlaten want zij weten wel hoe het moet. Heb je nog een paar vragen over elektra je kunt advies vragen aan een elektricien.