Nieuwbouw20
Image default
Bedrijven

Meest gemaakte fouten bij het afsluiten van een hypotheek

Het afsluiten van een hypotheek lijkt eenvoudig. Toch worden er vaak veel fouten gemaakt, waardoor iemand veel te duur uit is of juist minder geld ontvangt dan de bedoeling is. Met hypotheekadvies Zutphen kun je ervoor zorgen dat je zelf geen fouten meer maakt. Tegelijkertijd kun je zelf ook nog op je hoede zijn. Zo kun je bijvoorbeeld te veel informatie delen. Lang niet alle informatie hoeft namelijk gedeeld te worden. Zo hoeft bijvoorbeeld niemand te weten wat je maximaal te besteden hebt. Je moet het daarom alleen bij de basis houden als je voor jouw hypotheek gaat kijken.

 

De voorwaarden niet bekijken

Als je een hypotheek afsluit, moet je ook goed naar de voorwaarden kijken. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende voorwaarden als het gaat om het aflossen van de bedragen. Soms klinkt het aantrekkelijk om eerder af te lossen. Alleen komt hier wel vaak een boete bij kijken. Ga ook nooit op het eerste het beste aanbod in. Het kan namelijk zijn dat er ergens anders een beter aanbod is met betere voorwaarden. Zo kan bijvoorbeeld de rente ook aanzienlijk gaan verschillen. Dit maakt het maandelijkse bedrag een stuk hoger.

 

De kosten voor hypotheken

Het kan ook zijn dat je nog niet precies weet welke kosten erbij komen kijken. Niet alleen betaal je namelijk voor de hypotheek zelf, maar bijvoorbeeld ook de kosten voor de adviseur. Ook hierbij geldt weer dat je meerdere hypotheken met elkaar moet vergelijken, zodat je altijd een aantrekkelijk aanbod ziet. Vergeet ook niet naar de extra’s te kijken. Zo kan er bijvoorbeeld een extra spaarpotje bij komen, zodat je altijd geld achter de hand hebt bij een eventuele verbouwing in de toekomst. Daarna is het alleen nog genieten van de woning die je aangekocht hebt.