Nieuwbouw20
Image default
Verbouwen

Professioneel stukadoor

Lees in dit artikel over stukadoors die wanden en muren netjes af kunnen werken. Veel doe-het-zelvers onderschatten het vakmanschap, denken dat ze zelf een gipslaag op een muur kunnen aanbrengen, met een lelijk afgewerkte wand als gevolg.

 

Strakke afwerking

Als een binnenmuur gelijk strak afgewerkt wordt, dan is dat het goede begin voor een mooie decoratie in menig woning of bedrijf. Te vaak proberen doe-het-zelvers een slecht afgewerkte muur te sauzen of te behangen, en daardoor blijven successen uit. Een professioneel stukadoor heeft de kennis en ervaring, bovenop het goede gereedschap, om muren strak af te werken. Zodra de muur goed droog is, kun je de wand succesvol decoreren.

 

Een stukadoor verdien je terug

Stucwerk wordt niet gezien als onderdeel van de constructie van een gebouw, en daar wordt het belang van goede afwerking onderschat. Doe-het-zelvers kopen een zak gips bij de bouwmarkt en een spaan, en daarna als het materiaal verbruikt is, zien zij dat het niet strak afgewerkt is. Daarna probeert de doe-het-zelver de muur te decoreren wat niet lukt. Had dan gelijk een iets hogere prijs per vierkante meter muur ingecalculeerd, dan was de muur strak, en kun je de muur blijvend afwerken. Een professioneel stukadoor verdien je dus terug.

 

Complex pleisterwerk

Uiteraard kun je de professional altijd benaderen voor het ingewikkelde restauratiewerk. Online zijn veel afbeeldingen te vinden wat er mogelijk is, en in principe is alleen de voorbereiding belangrijk. Zodra de stukadoor op de plaats komt waar het werk uitgevoerd moet worden, is het van belang dat het opgeruimd is, dat er niets tegen de wand staat wat van een laag gips moet worden voorzien. Vanuit die situatie worden de binnenmuren afgewerkt precies zoals je het wil hebben, het is daarna klaar zolang het bouwwerk er staat. Bezoek de website van www.vandekampafwerking.nl voor meer informatie over professioneel stucwerk.