Nieuwbouw20
Image default
Financieel

Alles over gouden munten verkopen

Heeft u gouden munten te verkopen? Dan wilt u hier natuurlijk de hoogst mogelijke prijs voor krijgen. Door een afspraak te maken met een deskundige goudspecialist komt u te weten welk bedrag u voor uw gouden munten kunt ontvangen. Hieronder leest u meer over de taxatie en verkoop van gouden munten. 

 

Gouden munten verkopen bij een goudinkoper

Als u onlangs door een erfenis in bezit bent gekomen van gouden munten of hebt besloten uw verzameling gouden munten te verkopen, maakt u dan een vrijblijvende afspraak met een goudinkoper. Voordat u besluit uw gouden munten te verkopen, zal de goudspecialist de gouden munten taxeren, zodat u weet tegen welk bedrag u ze kunt inwisselen.

Goudinkopers hebben jarenlange ervaring met de verkoop van gouden munten uit Nederland en buitenland. Zij zijn ook bekend met de geschiedenis van verschillende gouden munten en zullen unieke exemplaren dan ook direct herkennen. Een taxatie is altijd vrijblijvend. U kunt rustig nadenken of u uw gouden munten voor de genoemde prijs wilt verkopen. Bij de verkoop zal u worden gevraagd uw legitimatie te laten zien. Meestal krijgt u de waarde van de verkochte gouden munten contant uitbetaald.

 

Een hogere waarde dan de goudprijs?

In de meeste gevallen zal u uw gouden munten verkopen tegen de actuele goudprijs. Het is echter ook mogelijk dat uw munten meer waard zijn dan de goudprijs. Gouden munten hebben immers ook een verzamelwaarde en deze kan hoger liggen dan de goudwaarde. Er zijn verschillende factoren die de waarde van gouden munten bepalen. Een goudexpert vertelt u hier graag meer over. Van invloed is bijvoorbeeld de kwaliteit van de munt: is de munt puntgaaf of heeft de munt een (lichte) beschadiging?

De waarde zal ook hoger ligger als de munt is geslagen voor een bijzondere gebeurtenis, zoals een inhuldiging van een koning of koningin. Ook de zuiverheid van de munt is natuurlijk van invloed. Zo bestaan de Nederlandse gouden tientjes voor 90% uit goud. Ook de Afrikaanse Krugerrand kan u veel geld opleveren. De goudinkoper zal alle tijd nemen om uw gouden munten te taxeren en uw vragen te beantwoorden.