Nieuwbouw20
Image default
Bedrijven

Rolluiken aan zowel de binnenkant- en buitenkant schoonmaken? Zo doe je dat!

Steeds meer woningen hebben rolluiken voor ramen en deuren. Net als de ramen en deuren zelf wil je natuurlijk ook graag de rolluiken schoon houden. Dat kan best een klus zijn en al zeker, omdat rolluiken schoonmaken eigenlijk ieder jaar dient te gebeuren. Vaak maakt men enkel de buitenkant van het rolluik schoon, maar de binnenkant is zeker net zo belangrijk. Het verlengt namelijk ook de levensduur en de werking van je rolluiken. Maar hoe maak je deze rolluiken dan schoon? In dit artikel lees je hoe je dat doet!

Voorbereiding

Voordat je begint met het schoonmaken van de rolluiken heb je natuurlijk de juiste benodigdheden nodig. Als je rolluiken gaat schoonmaken is een zachte spons, maar ook een doek van belang. Het poetsmiddel dat je hiervoor gebruikt is een ouderwets sopje, maar ook osmosewater of ozonwater mag hiervoor gebruikt worden. Rolluiken schoonmaken kan ook met een speciale rollenreiniger, zoals de zogeheten U-Clean.

Waar je vroeger nog veelal handmatig het rolluik omlaag moest doen met een katrol, zijn tegenwoordig bijna alle rolluiken elektrisch. Als je van plan bent om je rolluiken schoon te gaan maken dan is het van belang om even de stroom van deze elektrische rolluiken te halen. Veiligheid is belangrijk en als je geen stroomschok wil is het een kleine moeite om de stroom eraf te halen.

Buitenkant

Je begint bij de buitenkant als je je rolluiken schoon gaat maken. Dit is het gemakkelijkste deel want hiervoor rol je het luik helemaal naar beneden. Het is hierbij belangrijk dat de lamellen goed tegen elkaar aan zitten. Bij het rolluiken schoonmaken verwijder je het vuil met de spons en het sopje dat je hebt gemaakt. Daarna wrijf je met oppervlak droog met de zachte doek.

Binnenkant

De binnenkant van het rolluik schoonmaken kan enkel als je de kap verwijdert. Hierdoor kun je er goed bij en weet je zeker dat jouw rolluik weer gaat stralen. Tijdens het schoonmaken dien je steeds het rolluik een klein stukje te laten zakken, zodat je met de spons het rolluik schoon kan maken.

https://lavarecleaningservice.nl/rolluiken-schoonmaken/