Nieuwbouw20
Image default
Aanbiedingen

Van Limoenman naar Stellantis

De oorsprong van de naam  ligt in Amsterdam, waar een van de voorouders van grondlegger André Citroën in fruit handelde en als bijnaam Limoenman had. Tijdens de meer dan honderdjarige geschiedenis zijn er meerdere iconische modellen gelanceerd die een grote invloed hebben gehad op de gehele auto industrie.

Geschiedenis

De geschiedenis van Citroën begon in 1905, toen ingenieur André Citroën in Parijs een tandwielfabriek oprichtte. André was de zoon van de Nederlandse Levie Citroen, een diamanthandelaar uit Amsterdam die in 1873 naar Parijs was verhuisd. Roelof, de vader van Levie, moest in 1811 toen op initiatief van Napoleon Bonaparte in Nederland de Burgerlijke Stand ingevoerd werd een achternaam verzinnen. Het leek hem wel wat om voor de naam Limoenman te kiezen, omdat hij actief was in de groente- en fruithandel in Amsterdam. De schoonvader van een van zijn zoons vond deze achternaam maar niets en adviseerde Roelof om te kiezen voor Citroen. En zo geschiedde.

Logo van Citroën

Eén van de meest herkenbare merkemblemen uit de auto-industrie is ongetwijfeld de ‘double chevron’ van Citroën. De oorsprong ervan gaat terug tot 1905, toen Citroën nog een producent van tandwielen was. De twee V’s verwijzen naar de typische vertanding van de tandwielen die Citroën op dat moment volgens een Russisch patent produceert.

PSA Organisatie

Door de oliecrisis van 1973 moest Citroen zijn faillissement aanvragen. Om het merk te redden, werd een fusie aangegaan met het eveneens Franse Peugeot en ontstond de PSA Groep. In latere jaren breidde dit concern zich verder uit, en sinds 2017 heeft PSA ook automerken als Opel en Vauxhall in handen. Sinds 2021 is PSA samengegaan met Fiat Chrysler Automobiles. Hiermee ontstaat Stellantis, wat qua verkopen betreft nu het vierde autobedrijf ter wereld is.

Citroën Private Lease

De combinatie van originele designs, zuinige motoren, prima rij-eigenschappen en vooruitstrevende techniek voor een alleszins redelijk maandbedrag maakt Citroën Private Lease momenteel heel aantrekkelijk.

Met private lease betaal je een vast bedrag per maand voor je nieuwe Citroën. Voor een all-in leasetarief is alles geregeld: onderhoud, banden, verzekering, wegenbelasting, afschrijving, reparaties en rente. Bij pech en ongevallen krijg je altijd ondersteuning.

Nieuwe Citroën Modellen

De 3 populairste Citroën -modellen op dit moment zijn de C1, C3 en C4. Via Citroën Private Lease zijn ze alle drie voordelig te rijden voor een vast bedrag per maand.

C1

De Citroën C1 is een compacte stadsauto met voorwielaandrijving. Het model maakt deel uit van een trio zogenaamde supermini’s waartoe ook de Peugeot 108 en de Toyota Aygo horen. Citroën introduceerde de C1 in 2005. De Peugeot 108, de Toyota Aygo en de Citroën C1 zijn samen ontwikkeld, op technisch gebied identiek en worden tezamen in dezelfde fabriek in Tsjechië gebouwd. Citroën C1 Private Lease behoort tot de voordeligste manieren om auto te rijden.

C3

Citroën introduceerde de C3 in 2002. De auto deelt zijn onderstel met concerngenoten Peugeot 206, 207 en 1007. Inmiddels is de Citroën C3 alweer 3 generaties verder en is uiteraard met zijn tijd meegegaan qua design als ook op technisch gebied. De C3 is een stuk ruimer dan zijn kleine zusje de C1.

Vanzelfsprekend wordt Citroën C3 Private Lease volop aangeboden op de private lease markt. Meerdere grote en kleine private lease aanbieder heeft de C3 in het assortiment. 

C4

Het ontwerp van de nieuwe Citroën C4 is typisch Citroën en onderscheidt zich met zijn energieke en dynamische silhouet van een hatchback in combinatie met de krachtige en robuuste kenmerken van een SUV, zoals de grote wielen tot 18” en de kunststof beschermdelen.

De standaarduitrusting van de nieuwe C4 is zeer compleet met onder andere Parkeersensoren, Climate Control, Full LED koplampen en 18″ wielen. Wat de auto uniek maakt is Citroën’s nieuwe veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions (PHC) wat de rijbeleving en het comfort naar het hoogste niveau brengt.

Via Citroën C4 Private Lease is het mogelijk om voor een aantrekkelijk vast maandbedrag in de nieuwste Citroën te rijden.

Private Lease

Citroënmodellen zijn met een laag maandbedrag populair in Citroën Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.

Elektrisch Leasen

Elektrisch leasen is met een opmars bezig. Als eerste in de zakelijk markt. Hierbij speelde het belastingvoordeel een grote rol. Maar nu groeit de de populariteit van de Private Lease Elektrische Auto ook snel onder particulieren. Mede door een subsidieregeling is het niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

 

https://leaseauto.nl/private-lease/citroen/