Nieuwbouw20
Image default
Woning en Tuin

Woningisolatie voor meer wooncomfort

Jouw woning is je veilige thuishaven. Het betreft een plek waar jij je prettig moet voelen. Uiteraard draagt een mooie plek die leuk ingericht is bij aan het creëren van een thuisgevoel. Maar er zijn meer factoren die hieraan bijdragen. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan een aangename temperatuur. Maar daarnaast is het ook van belang dat je woning tochtvrij is en je daarnaast niet kampt met vochtoverlast. Ofwel: goede woningisolatie is essentieel voor jouw wooncomfort.

Spouwmuurisolatie: wat is dat precies?

Je kunt je woning op diverse manieren isoleren. De meest bekende isolatievorm betreft de spouwmuurisolatie. Wat deze isolatievorm inhoudt, is eigenlijk al uit de terminologie op te maken. Het betreft het isoleren van de spouw. Maar wat is de spouw precies? En hoe gaat het isoleren ervan precies in zijn werk? Veel woningen in Nederland zijn voorzien van twee dicht op elkaar staande muren. Het gaat om een binnenmuur en een buitenmuur. Tussen deze twee muren bevindt zich een kleine ruimte, de zogeheten spouw. Wanneer je kiest voor spouwmuurisolatie wordt de spouw opgevuld met isolatiemateriaal. Bij deze isolatievorm heb je de keuze uit twee soorten isolatiemateriaal, namelijk: parels en Supafil. Wil je meer weten over spouwmuurisolatie? Kijk dan op https://woningisolatienederland.nl/spouwmuur-isolatie/.

Verschillende soorten vloerisolatie

Naast spouwmuurisolatie is ook vloerisolatie een veelgebruikte isolatievorm in Nederland. Bij deze manier van isoleren, wordt er isolatiemateriaal onder de vloer aangebracht. Vloerisolatie kan onder iedere vloer worden aangebracht. Het maakt niet uit of jouw vloer van hout of beton is. Wel is het van belang dat jouw woning is voorzien van een kruipruimte. De isolatie moet namelijk via de kruipruimte worden aangebracht. Wil jij jouw woning van vloerisolatie voorzien? Dan heb je de keuze uit diverse soorten vloerisolatie. Veel mensen geven de voorkeur aan PUR vloerisolatie. Dit isolatiemateriaal is zeer effectief. Het dicht namelijk alle gaten en kieren en voorkomt zo dat er vocht de woning inkomt. Tevens kun je kiezen voor diverse soorten isolatiefolie als isolatiemateriaal.

Overige isolatievormen

Vloerisolatie en spouwmuurisolatie zijn niet de enige isolatievormen. Je kunt namelijk ook kiezen voor glasisolatie. Met glasisolatie zorg je ervoor dat de gewenste temperatuur in huis behouden blijft. Het geïsoleerde glas houdt de kou in de wintermaanden zo veel mogelijk buiten. En in de zomer is het dankzij de glasisolatie juist lekker koel in huis. Tot slot kun je ook nog kiezen voor dakisolatie. Een goed geïsoleerd dak is vooral voor je portemonnee een slimme investering. Veel warmte blijkt namelijk verloren te gaan via het dak. Met een goed geïsoleerd dak kun je dit warmteverlies voorkomen. Van welke isolatievorm ga jij jouw woning voorzien?