Nieuwbouw20
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten elektriciens

Elektriciens Amsterdam zijn in te delen in verschillende typen. Over het algemeen is een elektricien iemand die werkt aan het ontwerpen, installeren, repareren en onderhouden van elektrische energie. De elektricien kan werken voor residentiële of commerciële gebouwen. Ze werken in veel sectoren. Ze werken bijvoorbeeld aan het installeren van een elektrisch systeem voor woningen, het onderhouden van elektriciteit in kantoorgebouwen of het repareren van elektriciteitsproblemen in industriële gebouwen. Via dit artikel kunt u verschillende soorten elektriciens ontdekken op basis van het werkgebied, certificeringsniveaus en specialisatie. Voor gedetailleerde informatie over elektriciens kunt u de volgende uitleg vinden.

Soorten elektriciens op basis van werkgebied

Elektriciens kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën. Het eerste type staat bekend als externe elektriciens. Ze worden ook wel elektrische lijnwerkers genoemd. Ze hebben een aantal taken bij het installeren van de nuts transmissie. Bovendien werken ze ook in het distributiesysteem. Ze hebben de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de elektriciteit van de elektriciteitscentrales goed wordt gedistribueerd naar de commerciële, residentiële en industriële gebieden. Trouwens, het tweede type wordt Inside Electricians genoemd. Deze elektriciens werken in het gebouw om de lagere spanningen te handhaven. De interne elektriciens hebben enkele taken om het elektrische systeem te installeren, repareren en onderhouden. Als u elektrische problemen heeft in uw huis, kunt u de elektricien binnen bellen.

Soorten elektriciens op basis van certificeringsniveau

Wat betreft het certificeringsniveau kunnen de elektriciens worden onderverdeeld in drie: Master Electrician, Journeyman en Apprentice. Als je leerling-elektricien wilt worden, moet je een diploma hebben. Je moet honderd uur op school studeren om bij de elektriciens groep te komen. Na 3 tot 6 jaar kun je solliciteren voor de leertijd. Vervolgens kunt u een gezel-technicus aanvragen om een ​​licentie van de staat te krijgen. Ten slotte kun je een meester-elektricien zijn als je meer dan 4.000 uur elektrisch werk hebt gedaan.

Soorten elektriciens op basis van specialisatie

Op basis van hun specialisatie kunnen elektriciens worden onderverdeeld in verschillende vakgebieden. Het zijn industriële elektriciens, commerciële elektriciens, residentiële elektriciens, auto-elektriciens en onderhoudselektriciens. Elke elektricien heeft een andere vaardigheid. Daarnaast hebben ze ook verschillende certificeringen. Dus voordat u een elektricien inhuurt, moet u hun specialisatie weten. Zo kunnen zij het elektriciteits project goed aan. Neem dus contact op met huishoudelijke elektriciens als u thuis wat elektrische problemen heeft. Zij kunnen elk elektriciteitsprobleem in uw huis oplossen.